Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Yhteensä Nordnetissä on aktiivisia asiakkaita pohjoismaisella tasolla yli 1,2 miljoonaa. Aktiivisiksi asiakkaiksi ei lasketa tyhjiä tilejä.

Sijoittaminen kiinnostaa yhä useampia; Nordnet Suomessa on ylittynyt 400 000 aktiivisen asiakkaan raja

Vuoden 2020 aikana lähes 100 000 suomalaisasiakasta aloitti sijoittamisen Nordnetissä, mikä tarkoittaa 35 prosentin vuosikasvua. Tahti kiihtyi entisestään tammi-helmikuun 2021 aikana, jolloin yli 20 000 suomalaista avasi asiakkuuden Nordnetiin. Koko asiakaskunnasta eniten sijoittajia löytyy ikäryhmästä 26–35-vuotiaat.

– Tammikuu 2021 oli Nordnetissä vilkkain uusasiakaskuukausi ikinä. Se oli jopa vilkkaampi kuin vuoden 2020 maaliskuu, jolloin koronapandemian alku räjäytti kiinnostuksen oman talouden haltuunottoon. Pandemian ja osakesäästötilien siivittämänä Nordnet Suomessa ylittyi 300 000 asiakkaan raja huhtikuussa 2020, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Tuppuraisen mukaan sekä vuosi 2020 että vuoden 2021 alku ovat olleet ”epätavallisia” niin yleisesti taloudessa kuin sijoitusmarkkinoilla.

– Vahvistuvat talouden elpymisodotukset yhdistettynä jo yli viisi vuotta negatiivisena pysyneeseen euribor-korkotasoon ohjaa säästäjiä osakemarkkinoille. Kiinnostus sijoittamista kohtaan on kasvanut voimakkaasti ja sijoittajat ovat kokeneet markkinaturbulenssin avaavan mahdollisuuden myös pitkäjänteisen osakesalkun rakentamiseen, Tuppurainen jatkaa.

Digitaalista sijoituspalvelua

– Kasvusta voi tulkita, että sijoittajat asettavat modernit digitaaliset palveluntarjoajat etusijalle. Karkeasti jaoteltuna enää kolmasosa asiakkaista käyttää pelkkää verkkopalvelua, kolmasosa hyödyntää mobiilisovellusta ja kolmasosa on ns. sekakäyttäjiä, sanoo Tuppurainen.

Voimakkaan asiakaskasvun ilmeinen seuraus on, että tarve sijoitustiedolle on nyt suurempi kuin koskaan – ei vain perustietojen saamiseksi, vaan myös paremmaksi sijoittajaksi kehittymiseksi, jatkaa Tuppurainen.

Tyypillinen Nordnetin asiakas on Fortumia ja indeksirahastoja omistava 26–35-vuotias

Tuppuraisen mukaan 70 prosentissa Nordnetin sijoitussalkuissa on pörssiosakkeita ja 55 prosentissa on vähintään yhtä rahastoa. Nordnetin asiakaskunnan omistetuin osake on Fortum ja omistetuimpia rahastoja ovat indeksirahastot.

Nordnet Suomen koko asiakaskunnasta niistä, joilla on jotain omistuksia salkussaan, 62 prosenttia on miehiä, 36 prosenttia naisia ja 1 prosentti yrityksiä. Viimeisten 12 kuukauden aikana Nordnetiin asiakkuuden avanneista suomalaisista 41 prosenttia on naisia. Koko asiakaskunnasta eniten sijoittajia löytyy ikäryhmästä 26–35-vuotiaat (28 prosenttia).

– Indeksirahastot edustavat matalaa kynnystä aloittaa pitkäjänteinen osakesäästäminen, siinä missä Fortum kuvastaa vakaalla osinkohistoriallaan monien sijoittajien pyrkimystä löytää ennustettavaa korviketta korkotuotoille, päättää Tuppurainen.

Lisää aiheesta "Oma talous"