Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen ja S-Pankin Varallisuudenhoidon johtaja Hanna Porkka. Kuva: Nordnet

S-Pankki ja Nordnet aloittavat kumppanuuden

Yhteistyön myötä S-Pankki luopuu S-Osakekauppa- ja FIM Direct Online -palveluista sekä arvopaperien välitys- ja säilytyspalveluista. Pankin asiakkaat voivat arviolta huhtikuusta alkaen hoitaa suoria osakesijoituksiaan Nordnetin palvelussa.  

S-Pankki Oy ja Nordnet Bank AB ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jolla S-Pankin arvopapereiden välitys- ja säilytystoimintojen asiakkaita siirtyy Nordnetiin.

Yhteistyön myötä S-Osakekauppa- ja FIM Direct Online -palveluista Nordnetiin siirtyvät asiakkaat voivat arviolta huhtikuusta alkaen hoitaa suoria osakesijoituksiaan Nordnetin palvelussa. Nordnetin asiakkaat voivat puolestaan täydentää salkkujaan kolmellatoista FIM-rahastolla. Myös Nordnetin asiakkailla Ruotsissa on mahdollisuus sijoittaa FIM-rahastoihin.

Samassa yhteydessä S-Pankki luopuu S-Osakekauppa- ja FIM Direct Online -palveluista sekä arvopaperien välitys- ja säilytyspalveluista.

– Nordnet on erinomainen kumppani, sillä se tunnetaan omatoimisten osakesijoittajien suosikkina. Yhteistyön ansiosta S-Osakekaupan ja FIM Directin käyttäjät pääsevät nauttimaan kehittyvistä palveluista, kuten esimerkiksi osakesäästötileistä, S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminnan johtaja Hanna Porkka sanoo pankin tiedotteessa.

Siirtyminen edellyttää asiakkailta hyväksymisen

– S-Pankki panostaa nyt avaimet käteen -ratkaisujen kehittämiseen sekä sijoittamisen ammattilaisille että vasta-alkajille. Kuka tahansa voi aloittaa säästämisen Säästäjällä, josta löytyvät Suomen edullisimmat yhdistelmärahastot. Yksityispankkiirimme puolestaan huolehtivat, että Private Banking -asiakkaamme saavat laadukasta ja luotettavaa palvelua, Porkka jatkaa.

– Osakevälitys on Nordnetin ydinliiketoimintaa. Panostamme vahvasti osakesijoittamista tukeviin palveluihin ja sisältöihin sekä prosessien automatisoimiseen. Nordnet on Suomen suosituin yksityissijoittajien käyttämä osakevälittäjä ja meidät on valittu kolme kertaa peräkkäin Suomen laadukkaimmaksi arvopaperinvälittäjäksi. Toivotamme meille siirtyvät aktiiviset sijoittajat lämpimästi tervetulleeksi, Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen sanoo.

Siirtyminen Nordnetiin edellyttää asiakkailta aktiivista hyväksyntää sekä tunnistautumista ja asiakkuuden avaamista edellyttävien tarvittavien tietojen antamista Nordnetin palvelussa.

– Suomalaiset asiakkaamme valitsevat Nordnetin jakelemien rahastoyhtiöiden valikoimasta mielellään kotimaisia tuttuja brändejä. Uskon, että monipuoliset FIM-rahastot nousevat asiakkaidemme keskuudessa suosituimpien rahastojen joukkoon, Tuppurainen jatkaa.

 

 

S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminta vastaa S-Pankki-konsernin varainhoitopalveluiden tuottamisesta, asiakkuuksista sekä liiketoiminnan kehittämisestä. S-Pankki-brändin alla tarjotaan säästämisen ja sijoittamisen palveluita kuluttaja-asiakkaille. FIM-brändin alla tarjotaan yksityispankkipalveluita sekä palveluita institutionaalisille sijoittajille. S-Pankki- ja FIM-rahastoja hallinnoi FIM Varainhoito Oy. Kesäkuun lopussa liiketoiminta hallinnoi 8,5 miljardin euron varallisuutta. Hallinnoitavat varat kasvoivat 25,3 prosenttia vuodentakaisesta. Osuudenomistajia hallinnoitavissa rahastoissa oli noin 268 000. 

Nordnet perustettiin vuonna 1996 ja sillä on nykyään yli 882 000 asiakasta Pohjoismaissa, joista Suomessa 266 300. Asiakasvarat syyskuun 2019 lopussa olivat 365 miljardia Ruotsin kruunua, joista Suomessa 76 miljardia.

 

Lisää aiheesta "Oma talous"