Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Sähköautojen myynti kaksinkertaistui viime vuonna

 Traficomin tilastojen mukaan joulukuussa hybridi-, kaasu- ja sähköautojen osuus ensirekisteröinneistä oli jo 14,5 prosenttia.

Traficomin tilastojen mukaan koko vuoden 2019 uusien henkilöautojen myynnistä vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus oli viime vuonna jo noin 9 prosenttia.  Joulukuussa vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus ensirekisteröinneistä oli 2,5 kertainen verrattuna vuoden 2018 tasoon. Käytettyinä maahantuoduista autoista vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus oli viime vuonna 18 prosenttia.

– Tilastot osoittavat, että vaihtoehtoisten käyttövoimien kasvu tapahtuu huomattavasti odotettua nopeammin. Kasvun yhtenä pullonkaulana on vielä lataus- ja tankkausinfran kehittyminen, varsinkin Pohjois-Suomessa, Energiateollisuus ry:n asiantuntija Tuukka Heikkilä sanoo.  

Lähde: Traficomin ensirekisteröityjen ajoneuvojen tilastot

– Vaihtoehtoiset käyttövoimat täydentävät toisiaan. Kaasu sopii sekä kevyelle että varsinkin raskaalle liikenteelle ja sähkö on parhaimmillaan kaupunki- ja taajamaliikenteessä.  Tarvitsemme kaikkia vaihtoehtoja päästöjen vähentämiseksi, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä toteaa.

Lähde: Traficomin ensirekisteröityjen ajoneuvojen tilastot

 

Lisää aiheesta:

Uusi selvitys: Sähköautoilussa on uudenlaisia riskejä ja kolarointi tulee kalliiksi

 

 

Lisää aiheesta "Oma talous"