Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kurssille osallistuneet saavat ymmärryksen, millä kriteereillä yrityksiä arvioidaan sijoituspäätöksiä tehdessä. Kurssilta saa myös työkaluja, joiden avulla seuloa yrityksiä mahdollisina sijoituskohteina. (Kuva: iStock)

Osakesijoittamisen peruskurssi starttasi – yli 400 innokasta sijoittamisesta kiinnostunutta ilmoittautui koulutukseen

Osakesijoittamisen peruskurssilla käydään läpi keskeisimmät peruskäsitteet osakekannasta osakeantiin. 11.5.2021 alkaneelle kurssille osallistuneet oppivat muun muassa sen, miten osakkeilla käydään käytännössä kauppaa ja miten varmistetaan se, että toimeksiannot menevät läpi.

– Osakesijoittamisen peruskurssi on jatkoa Osakesäästäjien Sijoittamisen peruskurssille.  Kurssilla käydään läpi muun muassa sitä, miten suora osakesijoitus eroaa rahastosijoittamisesta. Osakesijoittamisesta ei ole tietovaatimuksia, mutta perustiedot sijoittamisesta olisi hyvä olla hankittuna esimerkiksi Sijoittaminen peruskurssin kautta, kertoo Osakesijoittamisen peruskurssin kouluttaja Mikko Haapaniemi.

Haapaniemen mukaan kurssilla osallistujat saavat ymmärryksen, millä kriteereillä yrityksiä arvioidaan sijoituspäätöksiä tehdessä. Kurssilta saa työkaluja, joiden avulla seuloa yrityksiä mahdollisina sijoituskohteina.

– Sitä ei voi tehdä vain yhden tunnusluvun tai mittarin perusteella, yrityksiä tulee katsoa kokonaisuutena, huomauttaa Haapaniemi.

Entä minkä koulutuksen aihepiireistä Haapaniemi uskoo kiinnostavan osallistujia eniten?

– Sijoittajan ”sixpack” varmasti kiinnostaa monia. Eli kuusi tunnuslukua, jotka yhdessä käytettynä kuvaavat hyvin pörssiyhtiön kiinnostavuuden sijoituskohteena.

Matalan kynnyksen opiskelua

11.-19.5. pidettävän kurssin aikana Haapaniemi kertoo keskittyvänsä esitysteknisiin asioihin, jotta esitykset olisivat vielä sujuvampia. Koronapandemian vuoksi kurssi järjestetään etänä, joka mahdollistaa suuren joukon osallistumisen.

– Paras puoli etänä pidettäville kursseilla on niiden mahdollisesti saavuttama suuri kuulijajoukko. Osallistujat voivat osallistua matalalla kynnyksellä. Tänään alkavalle kurssille on ilmoittautunut yli 400 henkilöä, joista valtaosa on Osakesäästäjien jäseniä.

Kurssin kouluttaja Mikko Haapaniemi on peruskoulutukseltaan ohjelmistotekniikan insinööri, ja hän on toiminut pitkään teknisen alan kouluttajana.

– Tämän lisäksi olen vero-oikeuden kauppatieteiden maisteri. Pörssiyrityksissä olen työskennellyt yli 20 vuoden ajan, nyt toimin tuotepäällikkönä Valmetilla.

– Keskityn kurssin aikana aion keskittyä käytännön esimerkkeihin ja sen korostamiseen, että sijoittaminen on mahdollista käytännössä kaikille – tulotasosta riippumatta.

Osakesijoittamisen peruskurssin luentojen aikataulu:

11.5. 17:00-18:30Luento 1: Millaista on sijoittaa suoriin osakkeisiin, ja mitä tulee tietää osakkeista?

12.5. 17:00-18:30Luento 2: Miten pörsseissä käydään kauppaa, ja mitä tapahtuu pörsseissä?

18.5. 17:00-18:30Luento 3: Miten yhtiöitä hinnoitellaan? Tunnuslukuanalyysi

19.5. 17:00-18:30Luento 4: Miten hallitaan osakesalkkua ja salkun riskejä? Mistä tietoa?

 

Opiskele silloin, kun sinulle parhaiten sopii

Osakesäästäjät tarjoaa jäsenilleen Sijoittamisen peruskurssin jälkikuuntelumahdollisuuden. Kurssikokonaisuus sisältää kuusi luentoa, jotka voi kuunnella omaan tahtiin. Tallenteet ovat jäsenten käytettävissä 31.8.2021 asti. Kurssin arvo on 59 euroa, mutta se on yhdistyksen jäsenille ilmainen.

Luentojen videot ovat ilmaiseksi kaikkien Suomen Osakesäästäjien jäsenten katsottavissa osoitteessa www.osakeliitto.fi/sijoittajaksi/. Sivustolle tulee kirjautua Suomen Osakesäästäjien jäsennumerolla ja salasanalla

Myös Osakesäästämisen peruskurssia voivat kurssiin osallistuneet kuunnella jälkikäteen elokuun loppuun asti.

 

Liity jäseneksi ja osallistut samalla toukokuun kirja-arvontaan!

Uutena jäsenenä osallistut laadukkaiden sijoituskirjojen arvontaan. Kirjat tarjoaa kumppanimme Alma Talent.

Kirjoja arvotaan sattumanvaraisesti jokaisen kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Arvonnan kohteena on menneen kuukauden aikana liittyneet uudet jäsenet.

Uusille jäsenille suunnattu kirjakampanja sai uuden kirjan nyt toukokuulle. Toukokuun kirja on Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta

Lue lisää: täältä: https://www.osakeliitto.fi/nyt/

 

 

 

Lisää aiheesta "Oma talous"