Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Osakesäästötilien kulut vertailussa – osakesäästäjille selviä jäsenetuja

Osakesäästötilien perushinnastot myötäilevät arvo-osuustilien kuluja, mutta alkuvuodesta palveluntarjoajilla on kampanjatarjouksia. Osakesäästäjät loikkaavat jäsenetuna automaattisesti ensimmäisen hintatason yli Danske Bankissa, Mandatumin markkinoimalla Traderilla ja Nordnetissa.

Neljä palveluntarjoajaa starttaa osakesäästötilin tarjoamisen heti vuoden 2020 alussa. Uutuutta kokeileva voi valita Danske Bankin, Traderin, Nordnetin ja Nordean välillä. OP on ilmoittanut avaavansa osakesäästötilin loppuvuodesta 2020.
Arvo-osuustilin ja osakesäästötilin välillä puntaroiva ei saa kuukausimaksuista ja kaupankäyntikuluista ainesta valintaansa, sillä vuoden alussa osakesäästötilin avaavat palveluntarjoajat myötäilevät hinnoittelullaan arvo-osuustilejä. Tosin Traderin avajaistarjous koskee sekä osakesäästötiliä että arvo-osuustiliä.

Kaupankäyntikulujen tasoja on palveluntarjoajilla kolme tai neljä ja seuraavalle tasolle nousu riippuu esimerkiksi toteutuneiden toimeksiantojen määrästä tai kaupankäynnin volyymistä. Kuukausimaksua osakesäästötilin tarjoajista veloittavat Danske Bank ja vähän kauppaa käyviltä Nordea – ja Danske Bankilla sekin painuu nollaan Osakesäästäjien jäsenetuna.

Yksikään tämänhetkisistä osakesäästötilin tarjoajista ei veloita tilin avausmaksua. 

Talvialesta tilin täytettä

Osakesäästötilistä innostunut voi haalia osakkeita alkuvuodesta normaalia alemmilla kuluilla, sillä Danske Bankilla, , Mandatumin markkinoimalla Traderilla ja Nordnetilla on kaupankäyntikuluissa kampanjatarjouksia maaliskuun loppuun saakka. 

Lisäksi Danske Bank tarjoaa kesäkuun loppuun kuukausimaksun 0 euroa, ja Nordealla on kuukausittain osakesäästöpäivä, jolloin tietyn vaihtuvan pörssin osakkeita voi ostaa yhden euron kaupankäyntikuluilla. Nordea avaa pelin tammikuussa Helsingin pörssillä.

Suomen Osakesäästäjien jäsenet hyötyvät jäsenyydestään Danske Bankin, Traderin tai Nordnetin osakesäästötiliasiakkaina. Näillä palveluntarjoajille jäsenet pääsevät automaattisesti ensimmäisen hintatason yli. Lisäksi uudet Traderin tai Nordnetin asiakkaat pääsevät alkuun parhaalla hintatasolla.

 

Avaa iso kuva

Liity Osakesäästäjien jäseneksi:

 https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/

Lisää aiheesta "Oma talous"