Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Osakesäästäjien Keskusliiton toimitusjohtaja Tuomo Katajamäki on kohtalaisen tyytyväinen tulevan hallituksen ohjelmaan, mutta työtä pitää tehdä edelleen muun muassa osakesäästötilin, osinkojen ja talouskoulutuksen eteen.

Osakesäästäjien Katajamäki: Kohtuullista työtä, mutta kehitettävää riittää

Osakesäästäjien Keskusliitosta uuden hallituksen ohjelma saa pääosin kiitosta.

Toimitusjohtaja Tuomo Katajamäki on tyytyväinen, että maahan on saatu vihdoin toimiva hallitus ja hallitusohjelma vaikuttaa ensisilmäykseltä osakesäästäjän kannalta myönteiseltä.

-Työ on ollut tähän asti hyvää, mutta tehtävää vielä riittää.

Katajamäen mukaan osakesäästäjät ryhtyvät nyt tekemään tulevan valtiovarainministerin kanssa töitä osakesäästötilin parantamiseksi sekä osinkojen tasaveroisuuden puolesta.

-Puheenjohtaja Timo Rothoviuksen esittämää kolmen prosentin mallia aiotaan viedä eteenpäin, Katajamäki linjaa.

Toinen keskeinen teema on hänen mukaansa opetusministeriön vastuulle tontitettu talouskoulutus.

-Haluamme varmistaa, että kaikilla on mahdollisuus saada talouskoulutusta, oman talouden, säästämisen ja sijoittamisen osalta.

-Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun valtio lopettaa säästökuurin. Se asettaa painetta yksityishenkilöille oman talouden parempaan hoitoon ja hallintaan, Katajamäki huomauttaa.

-Odottelemme nyt ministerien nimien julkistusta, niin tiedetään, ketkä ovat tulevat keskeiset yhteistyökumppanimme.

Tulevan hallituksen salkkujaosta tiedetään sen verran, että valtiovarainministeri tulee keskustasta ja opetusministeri vasemmistoliitosta.

Uuden hallitusohjelman suurimpana riskinä hän pitää valtiontalouden tasapainoa.

-Säästämisestä kiinnostuneille ihmisille hallitusohjelma on hieman ongelmallinen, koska kulut ovat etupainotteisia ja tulot jälkipainossa sekä riippuvaisia siitä, että työllisyyspolitiikassa onnistutaan, Osakesäästäjien Keskusliiton toimitusjohtaja Tuomo Katajamäki toteaa.

Lisää aiheesta "Oma talous"