Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Neste ja Shell varautuvat vastuullisen lentopolttoaineen kysynnän kasvuun

Neste teki Shell Aviation kanssa vastuullisen lentopolttoaineen toimitussopimuksen.

Neste ja Shell Aviation ovat tehneet vastuullisen lentopolttoaineen toimitussopimuksen. Sopimus lisää vastuullisen lentopolttoaineen saatavuutta lokakuusta alkaen.

Nesteen mukaan sopimus yhdistää Nesteen asiantuntijuuden uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuotannossa ja tarjonnassa sekä Shell Aviationin maailmanluokan valtuudet toimittaa ja hallinnoida polttoaineita ympäri maailmaa. 

Nesteen valmistaa uusiutuvaa lentopolttoainetta  jäte- ja tähderaaka-aineista. Yhtiön mukaan puhtaassa muodossaan tuotteella voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia* sen elinkaaren aikana fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Uusiutuvaa lentopolttoainetta voidaan käyttää drop-in polttoaineena olemassa olevien lentokonemoottoreiden ja lentoaseman polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa ilman lisäinvestointeja. 

Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuotuinen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Singaporen jalostamon laajennuksen myötä ja mahdollisilla lisäinvestoinneilla Rotterdamin jalostamoon yhtiö pystyisi valmistamaan vuosittain noin 1,5 miljoonaa tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta vuoteen 2023 mennessä

– Vastuullinen lentopolttoaine tarjoaa ainoan kestävän vaihtoehdon fossiilisille nestemäisille polttoaineille kaupallisten lentokoneiden voimanlähteenä, millä on mahdollista välittömästi vähentää ilmailun kasvihuonekaasupäästöjä, Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnan johtaja Thorsten Lange sanoo yhtiön tiedotteessa.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

Lisää aiheesta:

Neste organisoi uudelleen jalostamotoimintojaan Naantalissa ja Porvoossa – enimmillään 470 työpaikkaa vaakalaudalla

Raakaöljyn hinnan lasku lohkaisi 1,1 miljardia Nesteen liikevaihdosta – lopputulosta paikkasi uusiutuvien tulosylitys

Öljyn hinnan toipuminen sai sijoittajat tankkaamaan Nestettä

Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan itsepalvelukaupan

Neste teki vahvan alkuvuoden – näkymät koronan peitossa

Nesteellä ”kaikkien aikojen paras vuosi” – Toimitusjohtaja: Haluamme toteuttaa kasvustrategiaamme entistä nopeammin

Lisää aiheesta "Oma talous"