Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kassalla asiakas skannaa digitaalisen asiakaskortin erilliseen lukijaan.

Lidlin kanta-asiakkaat saavat "raaputuskuponkeja" – jo 75 000 on ladannut sovelluksen

Ensimmäinen vuorokauden aikana Lidlin uuden etuohjelma sovelluksen on ladannut käynnykkäänsä jo 75 000 kuluttajaa. "Raaputuskupongin" etu voi olla esimerkiksi alennus tietystä tuotteesta tai prosenttialennus seuraavasta ostoskerrasta.

– Osasimme odottaa kiinnostusta Lidl Plus -etusovellustamme kohtaan, mutta tämä on ylittänyt kaikki odotukset. Suomalaisista noin 83 prosentilla on käytössään älypuhelin. Nyt jo näin monen rekisteröityneen asiakkaan määrä kertoo siitä, että digitaaliset taidot ovat Suomessa erittäin hyvällä tasolla ja suomalaiset käyttävät aktiivisesti erilaisia digitaalisia palveluita, kertoo Lidlin kaupallinen johtaja Mikko Forsström.

Lidl Plus toimii älypuhelimeen ladattavassa sovelluksessa. Asiakas voi seurata ostohistoriaansa digikuittien avulla ja takuukuitit säilyvät tallessa sovelluksessa. Sovelluksen kautta voi myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja kysyä lisätietoa tuotteista. Sovelluksessa voi muun muassa hakea myymälöiden osoitetietoja, navigoida lähimpään myymälään, tarkastaa aukioloaikoja ja lukea mainoslehden.

Edut raaputuskuponkeina

Lidlin etuohjelma ei tarjoa ostosten määrään perustuvia asiakkaalle maksettavia bonuksia kuten S-ryhmän tai Keskon kanta-asiakasohjelmat. Sen sijaan Lidl Plus -asiakkaille tarjotaan sovelluksessa erilaisia alennuskuponkeja.

Kanta-asiakkaat saavat "raaputuskuponkeja": älypuhelimen näyttöön ilmestyy harmaa alue, josta saa sormella hankaamalla esille etukupongin. Etu voi olla esimerkiksi alennus tietystä tuotteesta tai prosenttialennus seuraavasta ostoskerrasta.

– Digitaalinen asiakaskortti on helppo skannata kassalla ja edut ovat käytössä saman tien. Sovelluksen avulla pystymme myös olemaan aktiivisesti vuorovaikutuksessa etuasiakkaidemme kanssa.

– Myöhemmin voimme esimerkiksi tarjota Lidl Plus -asiakkaille etukäteen tietoa suosituista tuotteista, kysyä heidän mielipidettään uusista palveluista tai kutsua heitä tapahtumiin, Forsström luettelee.

Lidl Plus toimii myös ulkomailla

Lidlin kanta-asiakasohjelma on käytössä tällä hetkellä jo Espanjassa, Tanskassa, Itävallassa, Hollannissa, Slovakiassa, Puolassa sekä pilottialueella Berliinin seudulla Saksassa. Sovelluksen käyttö laajenee tänä vuonna myös useisiin muihin maihin. 

Asiakas voi valita sovelluksen sisällä kohdemaan. Tällöin hänellä on käytössään aina valitsemansa maan edut ja kupongit.

– Tietty tarjous voi olla voimassa vain omassa lähikaupassa tai tietyllä alueella. Lisäksi suomalainen voi saada vaikkapa lomamatkallaan Espanjassa tietoa paikallisista tarjouksista, Forsström kertoo. 

 

Lidl Plus lyhyesti

  • Lidl Plus on Lidlin ilmainen etuohjelma. Asiakas saa puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta ajankohtaista tietoa, palveluita ja etuja Lidlistä.
  • Lidl Plus -sovellus on ladattavissa 25.6. alkaen sovelluskaupoista. Sovellus on ilmainen ja saatavilla Android- ja iOS-puhelimiin.
  • Etuohjelmaan rekisteröidytään luomalla Lidl-tili. Tilin luomiseen tarvitaan asiakkaan nimi, sähköposti, puhelinnumero, syntymäaika. Rekisteröitymisen yhteydessä valitaan myös oma suosikkimyymälä, jonka tarjouksia asiakas haluaa seurata.

 

Lisää aiheesta "Oma talous"