Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Erilaisia päivitettäviä maksupäätteitä ja -järjestelmiä on laaja kirjo.

Lähimaksuraja kaksinkertaistui, Aktian kortit mukaan huhtikuun aikana

Suurin osa pankeista on Finanssiala ry:n tekemän kyselyn mukaan nostanut lähimaksun maksimisumman 25 eurosta 50 euroon heti tänään, kun nosto tuli mahdolliseksi.

Korkeampi raja ei heti näy kuluttajalle joka paikassa, vaan voi vaatia sirun ja pin-koodin käyttöä maksupäätteellä tai pankkiautomaatilla.

Myös kauppojen täytyy päivittää maksupäätteensä. Jos päätettä ei ole päivitetty, lähimaksaminen onnistuu entiseen 25 euron rajaan asti.

– Erilaisia päivitettäviä maksupäätteitä ja -järjestelmiä on laaja kirjo. Ymmärtääksemme osa päätteistä päivittyy automaattisesti ja osaan päivitys on tehtävä manuaalisesti, kommentoi Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Kirsi Klepp.

Vielä tänään uutta rajaa eivät ole ottaneet käyttöön Säästöpankit ja Aktia. Säästöpankeilla raja nousee maanantaina, Aktialla huhtikuun loppuun mennessä.

Johtaja Anton Tulikouran mukaan Aktiallakin on jo tekninen valmius korotukseen, mutta pankki haluaa varmistaa, että korttien päivittäminen onnistuu sujuvasti.

– Parhaillaan Aktia pilotoi ominaisuutta, ja samalla saadaan ajankohtaista tietoa kaupoista, joissa maksupäätteet on päivitetty. Asiakkaidemme kortit päivittyvät huhtikuun lopusta lähtien, kun niitä käytetään käteisautomaateissa tai maksupäätteissä, Tulikoura kommentoi.

Lisää aiheesta "Oma talous"