Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kotiin saa tilattua kaikenlaista – nyt myös käteistä rahaa, jos pankki ja asuinalue vain natsaavat

Nordean kokeilussa käteistä voivat tilata kotiinsa Kainuun ja Pohjois-Savon alueella asuvat asiakkaat.

Vaikka käteisen rahan käyttö vähenee Suomessa, sille ja siihen liittyville palveluille on edelleen kysyntää. Nordean käynnistämässä kokeilussa asiakas voi tehdä käteistilauksen kotiinsa soittamalla pankin 24/7-asiakaspalveluun tai asioimalla konttorissa.

- Palvelulla halutaan täydentää nykyistä käteisverkostoa ja varmistaa käteisen saanti kaikille asiakkaillemme turvallisesti, henkilöasiakasliiketoiminnan varajohtaja Jani Eloranta kertoo.

Hänen mukaansa käteisen saatavuus paranee entisestään uuden palvelun myötä.

- Yhä on tietenkin tilanteita, joissa käteistä rahaa tarvitaan. Siksi pilotoimme tätä uutta palvelua. Asiakas voi aina valita itselleen parhaan tavan hoitaa päivittäisiä raha-asioitaan.

Nordean kokeilussa ovat mukana Kuopio, Iisalmi, Lapinlahti, Varkaus, Kajaani, Kuhmo ja Suomussalmi. Kokeilu kestää lokakuun loppuun asti.

Useimmin automaatista

Useimmiten käteistä tarvitsevat nostavat sitä lähellä vähittäiskauppoja eli paikkoja, joissa sitä myös käytetään. Nordean mukaan sen asiakkaat voivat lisäksi nostaa rahaa muun muassa K-ruokakaupoista, Tokmanni-konserniin kuuluvista myymälöistä ja R-kioskeista ympäri Suomea. Lisäksi käteistä voi tilata Postiin tai nostaa tietyistä konttoreista.

Käteisen rahan suosio vähenee Suomessa tasaiseen tahtiin. Nordean viime talvena teettämässä tutkimuksessa yli puolet vastaajista ilmoitti käyttävänsä käteistä vain harvoin tai ei juuri lainkaan.

Ainoastaan neljä prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi käyttävänsä käteistä kaikkiin tekemiinsä ostoksiin. 

 

 Lue lisää Nordean maksukyselystä.

Lisää aiheesta "Oma talous"