Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Sosiaalinen media voi tarjota nuorille paitsi tietoa sijoittamisesta myös mahdollisuuden verkostoitua muiden nuorten sijoittajien kanssa. Kuva: iStock

Kesäraati: Näin kaikista alle 30-vuotiaista tehdään sijoittajia

Lisää talouskasvatusta ja timanttista sisältöä sosiaaliseen mediaan. Nuoret sijoittajat kertovat, miten nuorista sukupolvista tehdään sijoittajia.

Miten kaikki alle 30-vuotiaat saataisiin sijoittamaan?

Emilia Kivikko

Emilia Kivikko:

”Sijoittamisen 'normalisoinnilla' nuorille, markkinoinnilla ja tiedonjakamisella, ja tarjoamalla nuorille mahdollisuuksia verkostoitua ja tavata muita sijoittamisesta kiinnostuneita nuoria.”

Maria Nurminen:

”Koen, että nuoret ymmärtävät miten tärkeää sijoittaminen ja säästäminen on, mutta ymmärrys ontuu siinä, miksi sijoittaminen on erityisen tärkeää nuorena, sillä esimerkiksi 10 vuoden ero korkoa korolle -ilmiön toteutumisen kannalta on merkittävä, eli aloittaako sijoittamisen +20-vuotiaana vai +30-vuotiaana.

Maria Nurminen

Nuoret usein kokevat, että sijoittaminen on haastavaa pienillä tuloilla nuorena ja että aloittavat sijoittamaan kun tuloja on enemmän. Mielestäni nuoret saataisiin sijoittamaan alle 30-vuotiaana, mikäli heille olisi selkeämpää kuinka iso vaikutus ajalla on varallisuuden kasvussa. 

Toinen keino on taloustaidon opettaminen jo lukiossa, sekä kolmantena Nuorten Osakesäästäjien yhteisön tuoma tuki alkuun pääsemisessä ja samanhenkisten tuttavuuksien löytämisessä, joka usein kasvattaa motivaatiota entisestään.”

Juulia Riippi

Juulia Riippi:

”Mielestäni talousasioita ja sijoittamista pitäisi tuoda entistä enemmän esille jo peruskoulussa, lukiossa ja ammattikoulussa. Lisäksi sijoitustietoa pitäisi olla saatavilla nuorten suosimissa kanavissa eli esimerkiksi Instagramissa ja Tiktokissa helposti ymmärrettävässä muodossa, kuten videoina, kuvina ja lyhyinä teksteinä.”

 

Osakesäästäjänä saat enemmän

Osakesäästäjien jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa.

Nuorten Osakesäästäjien jäsenyys alle 30-vuotiaille vain 15 euroa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.

Lisää aiheesta "Oma talous"