Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kesälukemista sijoittajille

Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén vannoo lukemisen nimeen. Mitä laajemmalla skaalalla kirjoja lukee, sitä paremmin ne kehittävät ja haastavat sijoittajan ajatusmaailmaa.

Itsensä jatkuva kehittäminen on mielestäni yksi menestyvän sijoittajan tärkeimpiä ominaisuuksia, ja pyrin tähän myös itse. Yksi parhaita tapoja on lukeminen. 

Kesän kynnyksellä listaan ohessa viime aikojen parhaita kirjapoimintoja lyhyiden kuvausten kera. Suosittelen näitä kirjoja kaikille sijoittajille osaamistasosta riippumatta.

Hyvä omistaja (Vikman ja Apunen): Warren Buffettin kuolemattomia sijoitusviisauksia on käsitelty omistamisen ja johtamisen näkökulmasta. Kirja on ostettavissa mm. Booky-verkkokaupasta.

Tao of Charlie Munger (Clark): Buffettin aisapari Charlie Munger jää välillä vähän turhankin paljon Buffettin varjoon. Tässä kirjassa on koottu Mungerin parhaita oivalluksia sijoittamisesta, liiketoiminnasta ja elämästä yleensä. Tämä kiilasi ensilukemalta omien sijoituskirjojeni kärkijoukkoon. Kirja on ostettavissa mm. AdLibris-verkkokaupasta.

Paranoidi optimisti (Siilasmaa): Siilasmaan avoin ja rehellinen tarina Nokian kriisistä. Kirja päästää sijoittajan syvälle kulisseihin ja muistuttaa tarinankerronnaltaan enemmän trilleriä kuin bisneskirjaa. Saatavissa äänikirjana Suomalainen.com:issa.

Digitalisaatio (Neuvonen, Mokka, Lindgren ja Toponen): Poikkeuksellisen selkokielinen kirja digitalisaatiosta ja sen vaikutuksista ympärillä olevaan maailmaamme. Kirja on silmiä avaava, ja se auttoi ainakin minua hahmottamaan meneillään olevan teknologiavallankumouksen vaikutusta eri toimialoihin. Kirja on ostettavissa mm. Kustannusosakeyhtiö Tammen verkkokaupasta.

Principles (Dalio): Yhden maailmanhistorian menestyneimmän sijoittajan Ray Dalion mestariteos. Kirja käy seikkaperäisesti läpi Dalion ajatusmallia ja filosofiaa maailman sekä talouden toiminnasta. Äänikirja saatavilla mm. Bookbeat-palvelussa.

 

Juttu on aiemmin julkaistu painetun Viisas Raha -lehden numerossa 5/2019.

 

Etkö ole vielä Viisas Raha- lehden tilaaja?

Osakesäästäjien jäsenenä saat muiden rahanarvoisten etujen lisäksi sijoittajan tuhdin lukupaketin Viisas Raha lehden 10 kertaa vuodessa. Lue lisää

Osta irtonumero

Viisas Raha -näköislehden voi ostaa Lehtiluukusta.

 

Lisää aiheesta "Oma talous"