Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Viime vuonna hinnat olivat halvimmillaan 27. joulukuuta. 

Jouluale alkoi: nyt kannattaa olla tarkkana - tuotteen hinta on voinut jopa nousta

Viime vuonna joulun jälkeisissä alennusmyynneissä keskimääräinen alennus jäi vain 1,5 prosenttiin ja tuote saattoi olla jopa kalliimpi kuin kaksi viikkoa aiemmin. Hintaoppaan data kertoo myös, että tämän vuoden etsityin tuote hintavertailupalvelussa oli Nintendo Switch -pelikonsoli.

Joulun jälkeisiin alennusmyynteihin suuntaavan kannattaa suhtautua alennuksiin kriittisesti, sillä viime vuonna keskimääräinen alennusprosentti Hintaopas - palvelun 363 355 klikatussa tuotteessa jäi vain 1,5 prosenttiin. 22 prosenttia tuotteista oli alennuksessa, mutta 13 prosenttia tuotteista myytiin normaalia kalliimmalla hinnalla. Alennusmyyntien avauspäivä 25. joulukuuta oli Hintaoppaassa alekauden kiireisin, mutta datasta selviää että hinnat olivat halvimmillaan 27. joulukuuta. 

– Vaatimaton keskimääräinen alennusprosentti voi osaltaan selittää sitä, miksi joulun jälkeisten alennusmyyntien suosio jää vielä kauas esimerkiksi Black Fridayn suosiosta. Palvelussamme joulualen avauspäivä 25. joulukuuta oli viime vuonna viisi kertaa Black Fridayta pienempi, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett arvelee.

Viime vuonna keskimääräinen alennusprosentti oli suurin juoksukengissä, joissa alennukset olivat keskimäärin 4 prosenttia. Juoksukenkä-kategoriassa hinta laski 39 prosentilla ja hinta nousi 9 prosentilla tuotteista. Myös matkapuhelimista saattoi löytää hyviä tarjouksia, sillä 37 prosenttia kategorian tuotteista oli alennuksessa ja 16 prosenttia myytiin normaalia kalliimmalla. Keskimääräinen alennusprosentti oli kuitenkin vain 3,6.

 

Hintakehitys joulun jälkeisissä alennusmyynneissä viime vuonna. Hintoja on verrattu normaaliin päivään kaksi viikkoa ennen alennusmyyntejä. Lähde: Hintaopas data 363 355 klikattua tuotetta.

Viime vuoden joulualen suosituimmat tuotteet olivat pelikonsoleita: ykkössijalle pääsi Sony PlayStation 4 Pro, toiseksi eniten haettiin Koch The C64 Mini -konsolin hintaa ja kolmanneksi ylsi Nintendo Switch. Tänä vuonna Hintaoppaan asiantuntijat ennustavat suurinta suosiota Dyson V8 Absolute varsi-imurille, Sony PlayStation 4 Pro -konsolille ja Polar Ignite -urheilukellolle.

 

Nämä olivat suomalaisten tämän vuoden suosikit

Hintaoppaan data kertoo, että vuoden 2019 suosituin tuote hintavertailupalvelussa oli Nintendo Switch -pelikonsoli. Toiseksi eniten etsittiin Applen iPhone 8 64Gb -puhelinta ja kolmanneksi eniten kuluttajia kiinnosti Sony PlayStation 4 Pro -konsoli.

– Kuluneen vuoden suosituimpien tuotteiden kymmenen kärki täyttyi kokonaan elektroniikasta ja jopa puolet suosituimmista tuotteista oli puhelimia. Vuoden haetuimpia brändejä olivat Samsung, Apple ja Sony, Matinvesi-Bassett kertoo.

Hintaoppaan vuoden 2019 suosituimmat tuotteet

1. Nintendo Switch
2. Apple iPhone 8 64GB
3. Sony PlayStation 4 Pro
4. Apple iPhone 7 32GB
5. Bose QuietComfort 35 II
6. Apple AirPods
7. Sony WH-1000XM3
8. Samsung Galaxy S10
9. Samsung Galaxy S9
10. Samsung Galaxy S10 Plus 

 

Hintaopas.fi

Hintaopas sisältää 830 Suomessa toimivan verkkokaupan 2 840 000 indeksoitua hintaa ja 227 000 indeksoitua tuotetta. Palvelu kattaa kaikki verkkokaupat huolimatta siitä, ovatko ne Hintaoppaan asiakkaita vai eivät. Sijoitus listalla määräytyy tarjonnan hinnan perusteella. Hintaopas on perustettu vuonna 2002 ja toimii samalla konseptilla kymmenessä maassa. Hintaoppaan omistaa norjalainen mediakonserni Schibsted Media Group, jonka palveluita Suomessa ovat myös Tori.fi ja Lendo.fi.

Lisää aiheesta

Mihin näistä suomalaisostajien kolmanneksista sinä kuulut jouluostoksilla?

Lisää aiheesta "Oma talous"