Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kilpailuominaisuus tekee sovelluksesta pelimäisen ja vuorovaikutteisen. Mallia otettiin urheilusta tutusta liigapörssistä ja unelmajoukkueen rakentamisesta.

Invested-sijoitussovellus opettaa sijoittamisen taitoa käytännönläheisesti

Ennakkoluulot tai heikko tietotaito sijoittamisesta saa monelle sijoittamisen tuntumaan vaikealta. Invested-sovellus tarjoaa hyvän käytännön tavan opetella sitä.

– Suomalaisten pankkitileillä on noin sata miljardia euroa makaamassa. Mietimme mistä se johtuu ja aloimme etsiä ratkaisua siihen, kuinka sijoittamisesta kiinnostuneet voisivat turvallisesti opetella sitä – ilman riskiä menettää rahaa, kertoo Antti Lähtevänoja, Invested Group Oy:n toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Lähtevänojan mukaan sovellus sopii myös nuoremmille ja vanhemmille aloitteleville osakesijoittajille ja lisäksi kokeneemmat sijoittajat voivat sovelluksella kokeilla riskisempää sijoittamista.

– Yhdistämme osakesijoittamisen oppimisesta parhaat palat ja tarjoamme käytännönläheisen sekä matalan kynnyksen tavan oppia sijoittamaan, Lähtevänoja sanoo.

Invested-sovellus hyödyntää pelillisyyden megatrendin etuja

Investedissä on kolme pääominaisuutta: leikkiraha, kilpailumahdollisuus sekä tutoriaali eli oppimispaketti.

Sovelluksessa annetaan 10 000 euroa leikkirahaa, jolla sijoittaja voi ostaa Helsingin pörssin osakkeita sovelluksessa avattavaan osakesalkuunsa. Pörssin osake- ja hintatiedot haetaan reaaliaikaisesti oikeasta pörssistä. Näin myös salkun arvo voittoineen ja tappioineen liikkuu oikeiden hintojen mukaan.

– Oman salkun tai yksittäisen osakkeen kehitystä, riskipitoisuutta sekä muita tunnuslukuja on helppo seurata. Lisäksi tunnuslukutermien vieressä olevasta infonapista voi nopeasti tarkistaa, mitä mikäkin termi tarkoittaa, Lähtevänoja sanoo.

Kilpailuominaisuus tekee sovelluksesta pelimäisen ja vuorovaikutteisen. Mallia otettiin urheilusta tutusta liigapörssistä ja unelmajoukkueen rakentamisesta: kun unelmajoukkueen urheilija tekee oikeassa elämässä maalin, saa liigapörssin pelaaja pisteen.

– Meillä tämä toimii niin, että Invested-salkulla pelataan muita käyttäjiä vastaan. Liigaan voi kutsua muita sijoittajia pelaamaan määrätyksi ajaksi, esimerkiksi viikoksi tai vaikka puoleksi vuodeksi. Kun salkussa olevat osakkeet menestyvät hyvin oikeassa elämässä, myös sovelluksen salkku tekee voittoa, jota vertaillaan muiden salkkujen menestykseen, kertoo Lähtevänoja.

Sovelluksessa sijoittamista opitaan aina perustermeistä ja -asioista shorttaamiseen ja muihin edistyksellisempiin keinoihin asti. Oppiminen tapahtuu tutoriaalin eli 12-osaisen oppimispaketin avulla, jonka jokaisessa osassa on noin viisi aihekokonaisuutta. Tutoriaalit ovat flash card –muodossa eli opittava asia kerrotaan kevyessä määrässä.

Lue sovelluksesta lisää 4.11. ilmestyvästä Viisas Raha -lehden numerosta 7/2021.

 

Etkö ole vielä Osakesäästäjien jäsen? Liity jäseneksi täältä, ja pääset lukemaan Viisaan Rahan digilehden heti.

 

Lisää aiheesta "Oma talous"