Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Teemu Liila (vas.) ja Kevin van Dessel toivovat, että kilpailu innostaa kokeneita sijoittajia kokeilemaan itselleen uusia sijoitustyylejä.

Fantasialiiga antaa mahdollisuuden kokeilla riskittä erilaisia sijoitusstrategioita – Kilpailu käynnistyy

Sijotuskästin järjestämässä kilpailussa sijoittajat ottavat mittaa toisistaan. Pääpalkintona tuhannen euron potti.

Huhtikuussa Invested-sovelluksssa käynnistyy Sijotuskästi-podcastin oma sijoituskilpailu, jossa pääpalkintona on tuhat euroa.

Vuoden kestävässä kilpailussa jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa, sillä kilpailun alussa jokainen saa 10 000 euron kuvitteellisen potin, jonka kilpailijat sijoittavat sovelluksessa Helsingin pörssin yhtiöihin.

– Kyllähän tässä ehdottomasti kilpaillaan siitä, kuka on Suomen kovin sijoittaja, huomauttaa Kevin van Dessel, toinen kilpailun perustajista ja Sijotuskästin luotsaajista.

Van Dessel ylläpitää kilpailua ja podcastia yhdessä Teemu Liilan kanssa. He innostuivat sijoittamisesta muutamia vuosia sitten ja päättivät jakaa innostavat keskustelunsa myös muille.

– Aloimme nauhoittamaan kännykällä, ehkä ensimmäiset kymmenen jaksoa. Äänenlaatu oli aika huono, mutta podcastista tykättiin tosi paljon, Liila muistelee.

Nyt tekijöillä on jo kunnon välineet ja podcastillakin kuuntelukertoja viikoittain muutamia tuhansia.

Kilpailu sopii sekä vasta-alkajille että konkareille

Idea sijoituskilpailuun syntyi fantasiaurheilusta, jossa rakennetaan kuvitteellisia joukkueita tosielämän pelaajista. Kuvitteellisen joukkueen menestys perustuu todellisten pelaajien suoritukseen.

Sijotuskästin kilpailussa raha on kuvitteellista, mutta osakepoiminnat tehdään todellisten kurssien mukaisesti – ja siihen perustuu myös kilpailuun kuuluvien salkkujen kehittyminen.

Mukaan lähteminen ei siis edellytä omaa pääomaa eikä edes aiempaa kokemusta sijoittamisesta. 

– Jos ei ole aiemmin sijoittanut, niin pääsee sijoittamisen makuun. Mutta myös kokeneet ja tietynlaiseen sijoitustyyliin tottuneet sijoittajat voivat kokeilla ehkä eri näkökulmia sijoittamiseen ilman, että on riski menettää oikeaa rahaa, van Dessel pohtii. 

Kilpailuasetelma on herkullinen, sillä mukaan on jo lupautunut muutama tunnettukin sijoittaja, esimerkiksi Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman sekä Random Walker -nimimerkillä tunnettu sijoituskirjailija Jarkko Aho.

Liila ja van Dessel toivovat, että kilpailun myötä suomalainen sijoittajayhteisö vahvistuisi entisestään.

– Läheskään kaikki suomalaiset eivät vielä sijoita. Jos kilpailu edistäisi sellaista kulttuuria, niin se olisi siistiä nähdä.

Osallistu kilpailuun

Sijotuskästin sijoituskilpailu järjestetään Invested-sovelluksessa. Osallistumiseen tarvitset älypuhelimen ja Invested-sovelluksen, jonka löydät Google Play -palvelusta ja App Storesta. 

Ilmoittautuminen päättyy 8.4.2022 klo 18. Silloin osakepoiminnat tulee olla tehtynä. Osakkeilla ei voi käydä kauppaa kilpailun aikana.

Kilpailun pääpalkintona on tuhat euroa. Kymmenen parasta saavat Suomen Osakesäästäjien vuosijäsenyyden sekä Sijoittaja.fi-palvelun vuosijäsenyyden.

Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat Suomen Osakesäästäjät ja Sijoittaja.fi.

Lue lisää kilpailusta.

Lisää aiheesta "Oma talous"