Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Prinsessa Leia ja Planetaariset laaksot -kaulakoru Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvassa vuonna 1977. (© Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.& TM. All Rights Reserved.)

Disneyn uudesta teemapuistosta saa myös suomalaista huippudesignia

Tänään Kalifornian Disnelylandiin avautuvasta Star Wars: Galaxy’s Edge -teemapuistosta löytyy suomalaista huippuosaamista.

Viihde- ja mediajätti Disney avaa tänään odotetun uuden teemapuisto-osan Kalifornian Anaheimissa sijaitsevaan Disneylandiin. Tähtien sota- eli Star Wars: Galaxy’s Edge -teemapuistossa on saatavilla myös suomalaista huippuosaamista, sillä sen kaupassa on myynnissä taiteilijaprofessori Björn Weckströmin 1960-luvulla Lapponialle suunnittelema Planetaariset laaksot -kaulakoru.

Ikoninen kaulakoru on kaikille Tähtien sota -faneille tuttu, sillä prinsessa Leia (Carrie Fisher) oli sonnustautunut siihen alkuperäisen, vuonna 1977 julkaistun Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvan päätöskohtauksessa.

-Olemme hyvin otettuja yhteistyöstä Disneyn kanssa. Onhan tämä huima juttu, Kalevala Korun toimitusjohtaja Kirsi Paakkari sanoo.

Hän ei kuitenkaan anna Disneylandin myynnille tavoitetta, sillä Weckströmin koru on ollut jatkuvasti myynnissä. Paakkarin mukaan hinta tullee olemaan 2 000 dollarin tienoilla eli suunnilleen sama kuin Kalevala Korun verkkokaupan 2 255 euroa. Suomalainen hinta sisältää alv:n, kun taas Yhdysvalloissa se lisätään tyypillisesti hinnan päälle.

Kuitenkin Disney-jakelun myötä Weckströmin kaulakoru saa uutta näkyvyyttä miljoonien Tähtien sota -fanien keskuudessa. Lisää näkyvyyttä on luvassa syksyllä, kun Disney avaa vastaavan laajennuksen Floridan Disney World -teemapuistoon.

Prinsessa Leian kaulakorusta tuli nopeasti ensimmäisen Tähtien sota -elokuvan jälkeen Lapponia-malliston suosituin tuote ja fanien rakastama kulttikoru. Vuonna 1969 alun perin julkaistu Planetaariset laaksot on ollut tuotannossa yli 50 vuotta ja sen valmistus on edelleen Suomessa.

 

Tältä näyttää Disneyn uusimmassa teemapuistossa. Katso ennakkotunnelmat Galaxy’s Edgeltä

Lisää aiheesta "Oma talous"