Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Toimiva resepti sijoitusinnon levittämiseen

Jos opettaja on itse kiinnostunut opettamastaan aiheesta, innostus taatusti välittyy luokkahuoneissa oppilaisiin ja opiskelijoihin.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT järjesti yhdessä Suomen Pankin, Suomen vuokranantajien, Oikeusministeriön, Pörssisäätiön ja Nasdaqin kanssa huhtikuussa Open Sijoittajapäivän, koulutustilaisuuden taloudesta ja sijoittamisesta sekä niiden opettamisesta kiinnostuneille opettajille.

Lumimyrskystä huolimatta paikalle tuli suuri joukko asiasta innostuneita opettajia oppimaan ja verkostoitumaan. Päivään kuului alustuksia mm. listautumisesta, pörssin tehtävistä, sijoittajan verotuksesta, talousosaamisesta, talouden ajankohtaiskatsauksesta ja monesta muusta kiinnostavasta teemasta. Päivän päätti vierailu Pörssitaloon Pörssisäätiön ja Nasdaqin vieraana. Pääsimme myös listautumistunnelmiin simuloidun kellonsoiton kautta, joka oli eräs päivän kohokohtia.
Tilaisuuden juontajana voin näin jälkikäteen todeta, miten upeita suomalaiset opettajat ovat. Jokainen esitys herätti kommentteja ja keskusteluja. Innostusta oli ilmassa. Alustuksia kuunneltiin tarkalla korvalla, eikä luennoitsijoita päästetty helpolla. Jälleen kerran tuli todeksi se, että jos opettaja on itse kiinnostunut opettamastaan aiheesta, innostus taatusti välittyy luokkahuoneissa oppilaisiin ja opiskelijoihin.

Päivän eräs mieleenpainuvimpia hetkiä oli nuorten sijoittajien, Tampereen Bisnesnorssin opiskelijoiden, Patrikin ja Juuson erinomainen alustus omista sijoittajapoluistaan. Miten innostavasti he puhuivatkaan! Uskon, että juuri kyseinen esitys tai yleensäkin ottaen nuorten innostavien sijoittajatarinoiden kuuleminen oppitunneilla on tärkeää. Tästä erinomainen esimerkki ja mahdollisuus on Pörssisäätiön Pörssilähettiläät-ohjelma, josta voi tilata sijoittamiseen ja säästämiseen perehtyneitä nuoria oppilaitoksiin puhumaan säästämisen ja sijoittamisen teemoista, nuorelta nuorelle.

Summa summarum. Jotta talousosaaminen, tietämys ja taidot säästämisestä ja sijoittamisesta edistyvät jatkossakin, tarvitsemme 

1. asialleen vihkiytyneitä ja asiasta kiinnostuneita opettajia 

2. erityisesti kiinnostavia narratiiveja nuorilta nuorille, jotta talouden ja sijoittamisen teemat kiinnostavat edelleenkin. 

3. erilaisiin oppimistarpeisiin vastaavia hyviä opetusmateriaaleja

Viimeisimmän kohdan olemme NYT Sijoittajakoulussa huomanneet: hyvä ja laadukas, opettajaa kantava materiaali on avain onnistumiseen. 

Utelias ope ja utelias ote talouden teemojen opettamisessa ja oppimisessa, siinäpä toimiva resepti.

 

Mari Hannola-Antikainen

Kirjoittaja on nuorten talousosaamiseen erikoistunut asiantuntija Nuorten yrittäjyys ja talous NYT -organisaatiossa.

Lisää aiheesta "Näkökulma"

Vastuullinen taloudenpito on tärkeää myös asuntosijoittajalle

Sanna Hughes

Kirjoittaja on Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja

Ethän säästä väärässä paikassa?

Niina Kosunen

Kirjoittaja on yrittäjä ja lakimies (OTM, HTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja) Lakitoimisto Kunnes Oy:ssa, joka tarjoaa oikeudellista osaamista erilaisissa perhevarallisuus- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä sekä laatii erilaisiin perhe- ja varallisuustilanteisiin sopivat oikeudelliset asiakirjat kuten testamentit, avioehtosopimukset, edunvalvontavaltuutukset, ositussopimukset, perukirjat.
FB: Lakitoimisto Kunnes 
Insta: lakitoimisto_kunnes

Tekoälyn vaikutus kryptovaluuttamarkkinoilla kasvaa: Kaupankäyntiä ennustetaan ja petoksia torjutaan

Joni Hjelm

Kirjoittaja toimii Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n hallituksen jäsenenä.

Sadassa yhtiössä neljä tuottavaa

Karri Salmi

Kirjoittaja on Suomen Osakesäästäjien puheenjohtaja.

Bitcoin puoliintui – mitä tapahtui markkinoilla?

Anton Räsänen

Kirjoittaja toimii Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n hallituksen jäsenenä ja kryptovaluutta-alan neuvonantajana.
 

Vähän säännellyllä kryptomarkkinalla sijoittajan oma vastuu korostuu

Henri Väkeväinen

Kirjoittaja on Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n hallituksen jäsen, ja hänellä on vuosien kokemus kryptovaluutoista sekä niihin liittyvien oikeudellisten tilanteiden ratkaisemisesta