Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Tekoälyn vaikutus kryptovaluuttamarkkinoilla kasvaa: Kaupankäyntiä ennustetaan ja petoksia torjutaan

Tekoäly muuttaa myös kryptomarkkinaa. Se vaikuttaa niin algoritmeihin kuin kaupankäyntiin.

 

Kryptovaluuttamarkkinat ovat jälleen kerran keskellä huomiota, kun tekoälyllä on yhä merkittävämpi rooli sijoittajien ja kauppiaiden päätöksenteossa. Tekoälypohjaiset järjestelmät ovat nousseet esiin monin tavoin markkinoiden analyysissä, kaupankäynnin toteuttamisessa ja riskienhallinnassa.

Yksi merkittävä tapa, jolla tekoäly näkyy kryptovaluuttamarkkinoilla, on kaupankäyntialgoritmit. Näitä algoritmejä käyttävät sijoittajat voivat analysoida markkinatietoja ja toteuttaa kauppoja nopeasti ja tehokkaasti automaattisesti. Tällaiset järjestelmät ovat olleet erityisen suosittuja kaupankäynnissä, jossa nopeus ja tarkkuus ovat ratkaisevia menestyksen kannalta.

Toinen merkittävä sovellus tekoälystä kryptovaluuttamarkkinoilla on markkinoiden ennustaminen. Koneoppimismallit ja muut tekoälytekniikat mahdollistavat monimutkaisten markkinoiden analyysien suorittamisen ja trendien tunnistamisen. Tällaiset ennustemallit voivat auttaa sijoittajia tekemään parempia päätöksiä ja hyödyntämään markkinoiden liikkeitä.

Lisäksi tekoälyä käytetään petosten ja huijausten torjunnassa kryptovaluuttamarkkinoilla. Algoritmit voivat havaita epäilyttävää toimintaa ja poikkeamia normaalista kaupankäynnistä, mikä auttaa vähentämään riskejä ja suojaamaan sijoittajia.

Kauppaa 24/7

Trading bot eli kaupankäyntirobotti on tietokoneohjelma, joka automatisoi kaupankäyntitoiminnot finanssimarkkinoilla, kuten osakkeissa, valuutoissa, kryptovaluutoissa ja muissa sijoitusvälineissä. Nämä robotit käyttävät ennalta määriteltyjä sääntöjä ja strategioita kaupankäynnin toteuttamiseen ilman ihmisen aktiivista osallistumista, ja ne voivat tehdä kauppaa 24/7.

Botit voivat analysoida markkinatietoja, kuten hinta-, volyymi- ja teknistä analyysiä tunnistaakseen potentiaalisia kaupankäyntimahdollisuuksia. Kun botti on havainnut sopivan kaupankäyntisignaalin, se voi automaattisesti toteuttaa kaupan valitun strategian mukaisesti. Trading botit voivat myös sisältää riskienhallintatoimintoja, kuten stop-loss ja take-profit -tilauksia, jotka auttavat hallitsemaan kaupankäynnin riskejä. Jotkut trading botit voivat hallita sijoitusportfolioita automaattisesti tasapainottaen sijoituksia ja optimoiden tuottoa. Ennen kuin botti otetaan käyttöön oikeassa markkinaympäristössä, sitä voidaan testata historiallisilla markkinatiedoilla, jotta nähdään miten se olisi suoriutunut menneisyydessä.

Trading botit voivat olla hyödyllisiä aktiivisille kauppiaille, jotka haluavat automatisoida kaupankäynnin prosessin ja vähentää manuaalisen työn tarvetta. Ne voivat myös tarjota nopeamman reagoinnin markkinoiden muutoksiin ja mahdollisuuden käydä kauppaa ympäri vuorokauden. Kryptovaluutoilla voidaan käydä kauppaa jokaisena vuorokauden tuntina kun taas osakkeilla vain arkipäivinä pörssin ollessa auki. Tämä antaa kryptovaluutoille huiman etulyöntiaseman finanssimaailmassa.

Joni Hjelm

Kirjoittaja toimii Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n hallituksen jäsenenä.

Lisää aiheesta "Näkökulma"

Vastuullinen taloudenpito on tärkeää myös asuntosijoittajalle

Sanna Hughes

Kirjoittaja on Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja

Ethän säästä väärässä paikassa?

Niina Kosunen

Kirjoittaja on yrittäjä ja lakimies (OTM, HTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja) Lakitoimisto Kunnes Oy:ssa, joka tarjoaa oikeudellista osaamista erilaisissa perhevarallisuus- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä sekä laatii erilaisiin perhe- ja varallisuustilanteisiin sopivat oikeudelliset asiakirjat kuten testamentit, avioehtosopimukset, edunvalvontavaltuutukset, ositussopimukset, perukirjat.
FB: Lakitoimisto Kunnes 
Insta: lakitoimisto_kunnes

Toimiva resepti sijoitusinnon levittämiseen

Mari Hannola-Antikainen

Kirjoittaja on nuorten talousosaamiseen erikoistunut asiantuntija Nuorten yrittäjyys ja talous NYT -organisaatiossa.

Sadassa yhtiössä neljä tuottavaa

Karri Salmi

Kirjoittaja on Suomen Osakesäästäjien puheenjohtaja.

Bitcoin puoliintui – mitä tapahtui markkinoilla?

Anton Räsänen

Kirjoittaja toimii Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n hallituksen jäsenenä ja kryptovaluutta-alan neuvonantajana.
 

Vähän säännellyllä kryptomarkkinalla sijoittajan oma vastuu korostuu

Henri Väkeväinen

Kirjoittaja on Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n hallituksen jäsen, ja hänellä on vuosien kokemus kryptovaluutoista sekä niihin liittyvien oikeudellisten tilanteiden ratkaisemisesta