Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Osakesäästäjillä tapahtumarikas vuosi 2019

Kirjoitin viime Viisas Rahassa Osakesäästäjissä tänä vuonna tapahtuneista asioista. Nyt voin helpottuneena todeta, että ongelmat on voitettu ja voimme luottavaisin mielin katsoa tulevaan.

Osin näistä ongelmista, osin postilakosta johtuneista syistä, viimeinen Viisas Raha jäi julkaisematta paperiversiona, mutta sitä korvaamaan jutut julkaistaan tässä viisasraha.fi –digilehdessä. Samalla haluamme kokeilla mitä mieltä lukijamme ovat, jos osa lehdistä julkaistaisiin jatkossakin vain digiversiona.

Paperilehdestä emme tietenkään kokonaan luovu, sehän on yksi oleellinen osa sitä pakettia, mitä jäsenemme saavat jäsenmaksujensa vastineeksi. Mutta kuulemme mielellämme teidän mielipiteenne tästä ratkaisusta vaihtaa yksi tai kaksi numeroa vuosittain vain diginä julkaistavaksi. Olkaa yhteydessä, kiitos.

Olemme myös löytäneet lehdelle, sekä paperi- että digiversiolle, uuden vt-päätoimittajan. Hän on kokenut journalisti Timo Marttila, joka päätoimittaa lehtiä toistaiseksi. Tervetuloa Timo teamiin tekemään aina vain parempaa lehteä! 

Mitä Osakesäästäjissä on sitten vuonna 2019 tapahtunut? Ulospäin näkyvin muutos lienee uusi nimi, Suomen Osakesäästäjät ry, vaikka se lyhennetään samalla tavalla kuin aiemminkin, eli puhumme Osakesäästäjistä. Samalla järjestön säännöt on muutoinkin uudistettu vastaamaan paremmin uusia haasteita.

Toinen suuri, tai ainakin ulospäin näkyvä muutos, oli toimitusjohtajan työsuhteen päättyminen lokakuussa. Käytännön asiat on kuitenkin pystytty järjestämään odotettuakin paremmin, tästä iso kiitos kuuluu järjestön entiselle toiminnanjohtajalle Tomi Salolle, joka on ottanut huolehtiakseen käytännön asioista.

Tämä järjestely on tehty toistaiseksi, kunnes saamme rekrytoitua uuden toimitusjohtajan. Rekrytoinnissa olisi tarkoitus edetä kohtuullisen ripeästi siten, että tehtävä saataisiin hakuun heti ensi vuoden ensimmäisten kuukausien aikana. 
Pesti on jo nyt herättänyt laajasti kiinnostusta, ja olen varma siitä, että saamme järjestölle hyvän vetäjän tuleviksi vuosiksi. Tehtävä on toisaalta myös vaativa, saahan uusi toimitusjohtaja vastattavakseen maailman toiseksi suurimman osakesäästäjäjärjestön!

Lopuksi täytyy vielä mainita Osakesäästötili. Pitkän puurtamisen jälkeen tili on nyt hyväksytty niin, että sijoittaminen alkaa ensi vuoden alussa. Jo nyt on mahdollista avata tili. Me Osakesäästäjissä olemme yrittäneet huolehtia siitä, että tili ei kaadu ainakaan raskaisiin kustannuksiin.

Tästä syystä olemme solmineet Danske Bankin kanssa sopimuksen, jonka mukaan jäsenemme voivat sijoittaa tilin kautta täysin ilman muita kuluja kuin normaalit kaupankäyntikustannukset. Ja nekin on sovittu samoiksi kuin normaalilla arvo-osuustilillä. 
Ja jotta jäsenmaksukaan ei muodostuisi ongelmaksi, pankki maksaa kaikille tilin avaaville Osakesäästäjien jäsenille jäsenmaksun! 

Kannattaa hyödyntää nämä ja muut Osakesäästäjien tarjoamat jäsenedut.
 

Timo Rothovius

Kirjoittaja on Suomen Osakesäästäjien hallituksen puheenjohtaja.

Lisää aiheesta "Näkökulma"

Platformit jyräävät

Arimatti Alhanko

Työskentelen luxemburgilaisessa perhetoimistossa jossa vastaan meidän osakesijoituksista. Sitä ennen toimin salkunhoitajana ja analyytikkona Luxemburgissa ja Ruotsissa. Sain ensimmäisen työpaikkani kreikkalaisesta ravintolasta 13-vuotiaana. Olen diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Minut tavoittaa parhaiten LinkedInin, Twitterin (@ArimattaA) tai sähköpostin (arimatti.alhanko@gmail.com) kautta. 

24.2.2021

Kaloreista budjetointiin – ja toisinpäin

Jesse Viljanen

Kirjoittaja on Nuorten Osakesäästäjien aktiivi ja Osinkoinsinööri talousblogin kirjoittaja.

15.1.2021