Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Osakesäästäjien perustehtävä on puolustaa yksityissijoittajan etuja

Osakesäästäjien keskusjärjestössä on tapahtunut viimeaikoina poikkeuksellisen paljon ja isoja asioita. Toimistomme toimii nyt alimiehityksellä, mikä saattaa näkyä asiakaspalvelussa etenkin nyt, kun ensi vuoden jäsenmaksut on jaettu jäsenillemme. Maksulomakehan löytyy tämän lehden liitteenä.

Pyydän jäseniltämme anteeksi mahdollisia viiveitä ja toivon samalla ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, jotta asiat saadaan hoidettua. Tilanne saadaan kyllä hallintaan. On ollut liikuttavaa huomata, miten meille on tullut jäsenistöltämme yhteydenottoja, joissa on tarjouduttu auttamaan. Iso kiitos tästä kaikille vapaaehtoisille!

Olemme jo palkanneet toimistolle väliaikaista apua, ja avoimet tehtävät täytetään mahdollisimman ripeästi. Avoinna oleviin
tehtäviin on tullut paljon hyviä hakemuksia, siitä joukosta löytyy varmasti meille hyvää henkilökuntaa. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan toimintaamme eteenpäin!

Haasteitakin toki on.

Suomen Osakesäästäjät on kasvanut hyvin nopeasti, olemme jäsenmäärällä mitattuna yksi maailman suurimpia tämän alan järjestöjä.

Jäsenmäärällä mitattuna olemme yksi maailman suurimpia alan järjestöjä.

Ykkönen on toki edelleen Ruotsin Aktiespararna. Se oli vielä kymmenen vuotta sitten seitsemän kertaa meitä suurempi, mutta nyt ero on kutistunut niin, että heidän jäsenmääränsä on enää noin puolitoistakertainen meihin verrattuna!

Jäsenmäärän kasvu ei tietenkään saa olla itseisarvo, mutta tärkeää se silti on. Yksi tehtävämmehän on levittää sijoittamisen ilosanomaa ja osaamista kaikille suomalaisille. Tätä toteutamme parhaiten jäsenyytemme kautta. Toki kasvava jäsenmäärä myös mahdollistaa paljon sellaisia asioita, jotka eivät muuten olisi mahdollisia.

Yksi tällainen on laadukas lehti. Viisas Raha onkin kehittynyt huimasti tänä aikana, ja palaute jäseniltämme on ollut todella positiivista.Toinen asia on hyvät jäsenedut, jotka jo nyt kattavat jäsenmaksun moninkertaisesti, mutta toki neuvottelemme koko ajan uusista eduista.

Tehtävämme on tuottaa jäsenistölle muutakin lisäarvoa, ja nyt keskitymmekin entistä enemmän sen tuottamiseen. Samalla karsimme vähemmän tärkeitä menokohteita, jotta järjestön talous saadaan tasapainoon.

Nyt on katsottava tulevaisuuteen.

Vuodenvaihteessa aukeava osakesäästötili on mahdollisuus, joka jokaisen kannattaa hyödyntää. Tämä koskee erityisesti nuoria ja aloittelevia sijoittajia, joiden osuus jäsenistössämme kasvaakin nopeasti.

Olemme pyrkineet varmistamaan, että osakesäästötiliä ei pilata ainakaan korkeilla kustannuksilla. Tässä olemmekin mielestäni onnistuneet hyvin.

Tässä lehdessä on lisää tietoa osakesäästötilistä, lukekaa ja käyttäkää informaatio hyödyksenne!

 

 

Timo Rothovius

Kirjoittaja on Suomen Osakesäästäjien hallituksen puheenjohtaja.

Lisää aiheesta "Näkökulma"

Platformit jyräävät

Arimatti Alhanko

Työskentelen luxemburgilaisessa perhetoimistossa jossa vastaan meidän osakesijoituksista. Sitä ennen toimin salkunhoitajana ja analyytikkona Luxemburgissa ja Ruotsissa. Sain ensimmäisen työpaikkani kreikkalaisesta ravintolasta 13-vuotiaana. Olen diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Minut tavoittaa parhaiten LinkedInin, Twitterin (@ArimattaA) tai sähköpostin (arimatti.alhanko@gmail.com) kautta. 

24.2.2021

Kaloreista budjetointiin – ja toisinpäin

Jesse Viljanen

Kirjoittaja on Nuorten Osakesäästäjien aktiivi ja Osinkoinsinööri talousblogin kirjoittaja.

15.1.2021