Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Meme-kryptovaluutat: Hauskanpidon ja sijoitusinnovaation rajapinnalla

Kryptovaluuttamaailmassa on syntynyt värikäs ilmiö, joka yhdistää viihteen ja sijoittamisen: meme-kryptovaluutat. Näitä valuuttoja, jotka syntyvät usein internetin huumorista ja meemeistä, ei voi ottaa vakavasti perinteisen rahoitusmaailman mittapuulla. Ne ovat kuitenkin saavuttaneet valtavan suosion yhteisöissä, jotka arvostavat huumoria ja yhteistä hauskanpitoa kryptovaluuttojen maailmassa.

Meme-kryptot, kuten Dogecoin, Shiba Inu ja Pepe, ovat usein saaneet alkunsa yksinkertaisista internet-memeistä ja leikkisistä hahmoista. Alun perin ne on luotu vain huvittamaan, mutta ovat kasvaneet suuriksi yhteisöiksi, jotka arvostavat yhteistä huumoria ja hauskanpitoa sijoittamisen ympärillä.

Dogecoin: Huumoria ja yhteisöllisyyttä

Dogecoin on yksi ensimmäisistä meme-kryptovaluutoista, ja sen tunnusomaisena piirteenä on shiba inu -koiran kuva. Alun perin Dogecoin on luotu parodiana vakavammista kryptovaluutoista, mutta on kasvanut suureksi yhteisöksi, joka tukee hyväntekeväisyyttä ja nauttii huumorista sijoitusmaailmassa.

Dogecoinin historia alkaa vuodesta 2013, kun Billy Markus ja Jackson Palmer, kaksi ohjelmoijaa, päättivät luoda pilailumielessä oman kryptovaluutan. He halusivat luoda jotain kevyttä ja viihteellistä, erityisesti huumoripohjaisen internet-ilmiön, Doge-memen, ympärille. Näin syntyi Dogecoin, kryptovaluutta, joka on noussut yhdeksi kryptovaluuttamaailman tunnetuimmista ja rakastetuimmista.

Doge-meme, joka esittää shiba inu -rotuisen koiran kuvan ja leikkisän tekstin, oli internetin suosituimpia meemejä vuonna 2013. Markus ja Palmer päättivät käyttää tätä huumoripitoista kuvaa luodakseen oman kryptovaluutan. Alkuperäinen tavoite oli tehdä kryptovaluutasta hauska ja helposti lähestyttävä kaikille internetin käyttäjille.

Dogecoinin ensimmäiset päivät olivat vaatimattomat, mutta se sai nopeasti huomattavaa huomiota internetin yhteisössä.

Dogecoinin yhteisö muodostui nopeasti, ja monet käyttäjät alkoivat käyttää sitä tippien antamiseen ja vastaanottamiseen sosiaalisessa mediassa. Tämä teki Dogecoinista ainutlaatuisen ja rakastetun kryptovaluutan.

Dogecoinin yhteisöllisyys ei rajoittunut vain verkossa tapahtuvaan hauskanpitoon. Yhteisö osallistui aktiivisesti hyväntekeväisyyteen ja keräsi varoja erilaisille kohteille, kuten hyväntekeväisyyteen liittyville projekteille ja avustusten antamiseen luonnonkatastrofien uhreille. Dogecoinin hyväntekeväisyyteen liittyvät kampanjat ovat olleet keskeinen osa sen identiteettiä ja keräänneet miljoonia dollareita hyväntekeväisyyteen.

Dogecoin sai lisää huomiota vuonna 2021, kun liikemies Elon Musk alkoi twiittailla siitä säännöllisesti. Muskin viestit, joissa hän viittasi Dogecoiniin huumorilla, nostivat sen arvoa merkittävästi. Dogecoinista tuli myös kaupallinen ilmiö, ja monet yritykset alkoivat hyväksyä sen maksuvälineenä.

Vaikka Dogecoin on nauttinut suosiosta ja hauskuudestaan, se on kohdannut myös haasteita. Koska sitä ei ole suunniteltu vakavaksi projektiksi, sen tekninen kehitys on ollut rajoitetumpaa kuin joillain muilla kryptovaluutoilla. 

Shiba Inu: Dogecoinin haastaja

Shiba Inu on Dogecoinin inspiroima kryptovaluutta, joka on nopeasti noussut suosiossa. Sen yhteisö tunnetaan "Shiba-armeijana," ja se on luonut oman ekosysteeminsä mukaan lukien hajautettu pörssi ja NFT-markkinat. Vaikka Shiba Inu on vielä suhteellisen nuori, sen nousu osoittaa meme-kryptojen potentiaalin luoda innovatiivisia sijoitusmahdollisuuksia.

Shiba Inu Coin luotiin vuonna 2020, ja sen nimi viittaa Shiba Inu -koiran rotuun, joka on ollut suosittu internetin meemikulttuurissa. Virtuaalivaluutan perustaja, joka tunnetaan nimellä "Ryoshi," halusi luoda kryptovaluutan, joka ei ottanut itseään liian vakavasti ja liittyi huumoripitoiseen Shiba Inu -meemikulttuuriin.

Shiba Inu Coinin kehittäjät loivat ShibaSwap-nimisen hajautetun pörssin (DEX), joka mahdollistaa Shiba Inu -ekosysteemin tokenien vaihdon. ShibaSwapin tarkoituksena on tarjota käyttäjille mahdollisuus käydä kauppaa ja tienata tuottoa Shiba Inu -perustaisilla tokeneilla.

Shiba Inu Coin on laajentanut ekosysteemiään sisältämään myös Non-Fungible Token (NFT) -hankkeita ja taidealoitteita. Tämä on houkutellut taiteilijoita ja luovia yksilöitä osaksi Shiba Inu -yhteisöä.

Yksi Shiba Inu Coinin menestyksen kulmakivistä on sen aktiivinen yhteisö sosiaalisessa mediassa. Yhteisöllisyys on ollut avainasemassa Shiba Inu Coinin nousussa, ja monet sijoittajat ovat innostuneet osallistumaan yhteisön toimintaan.

Shiba Inu Coinia vertaillaan usein Dogecoiniin, toiseen suosittuun kryptovaluuttaan. Shiba Inu Coinin nousu on osittain johtunut siitä, että se on hyötynyt Dogecoinin kasvavasta suosiosta ja yhteisöllisestä liikkeestä.

Shiba Inu Coinin tulevaisuus riippuu monista tekijöistä, kuten kryptovaluuttamaailman kehityksestä, sääntelymuutoksista ja yhteisön aktiivisuudesta. Se on kuitenkin jo jättänyt jälkensä kryptovaluuttojen joukkoon omaperäisyydellään ja huumoripitoisella lähestymistavallaan.

Pepe Coinin: Uusi tulokas

Pepe Coinin alkuperä juontaa juurensa internet-meemiin Pepe the Frog, joka on hauska ja monikäyttöinen sammakkohahmo.

Yhteisön luoma Pepe-kulttuuri on ollut läsnä internetissä vuosien ajan, ja nyt se on saanut uuden ilmeen kryptovaluuttana.

Kryptoa ympäröi hauska ja leikkisä ilmapiiri, joka erottaa sen perinteisemmistä digivaluutoista.

Pepe Coin ei ole vain digitaalinen valuutta; se on myös yhteisöllinen ilmiö. Sen ympärille on syntynyt vahva ja omistautunut yhteisö, joka jakaa huumoria, meemejä ja tietoa. Yhteisön jäsenet ovat usein osallistuneet Pepe-kulttuurin luomiseen ja jakamiseen, ja tämä yhteisöllisyys on osa Pepe Coinin vetovoimaa.

Pepe the Frogin käyttö kryptovaluutan symbolina tuo mukanaan voimakkaan nostalgian elementin, erityisesti niille, jotka ovat kasvaneet internetin meemikulttuurin parissa. Tämä nostalgia yhdistettynä huumoriin luo ainutlaatuisen ilmapiirin, joka erottaa Pepe Coinin monista muista kryptovaluutoista.

Vaikka Pepe Coinin ympärillä oleva huumori ja yhteisöllisyys ovat keskeisiä, se tarjoaa myös DeFi-mahdollisuuksia. DeFi (hajautettu rahoitus) on kasvava trendi kryptovaluuttamaailmassa, ja Pepe Coin pyrkii olemaan osa tätä kehitystä tarjoamalla hajautettuja rahoituspalveluita ja mahdollisuuksia yhteisölleen.

Pepe Coin ei ehkä ole vakava sijoituskohde, mutta se on varmasti tuonut hymyn monien sijoittajien kasvoille kryptovaluuttamaailmassa.

Meme-kryptovaluutoilla ei välttämättä ole selkeää tarkoitusta tai tiettyä ongelmaa, jonka ne ratkaisevat perinteisten kryptovaluuttojen tapaan. Sen sijaan ne ovat usein syntyneet viihteen, huumorin ja yhteisöllisyyden ympärille. Meme-kryptovaluutat eivät ole suunniteltu tarjoamaan teknologista innovaatiota tai ratkaisua liiketoiminnalliseen ongelmaan, kuten monissa muissa kryptovaluutoissa.

Vaikka meme-kryptot tarjoavat viihdyttävän lähestymistavan sijoittamiseen, on tärkeää huomata, että ne voivat olla erittäin volatiileja ja alttiita hintamanipulaatioille. Niiden arvo voi vaihdella voimakkaasti lyhyessä ajassa, ja sijoittajien on oltava valmiita kohtaamaan riskinsä.

Dogecoin market cap $11.51B

Shiba inu market cap $5.66B

Pepe coin market cap $479.33M

 

Joni Hjelm

Kirjoittaja on Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n hallituksen jäsen.

Lisää aiheesta "Näkökulma"

Kannattaako panostaa osakepoimintaan vai työuraan?

Jesse Viljanen

Kirjoittaja on Varsinais-Suomen Osakesäästäjien hallituksen jäsen, Viisas Rahan kolumnisti ja Osinkoinsinööri-talousblogin kirjoittaja.

”Upea” päivä jälleen suomalaiselle piensijoittajalle

Karri Salmi

Kirjoittaja on Suomen Osakesäästäjien puheenjohtaja.

Ei lakia vaan politiikkaa kryptomarkkinoilla

Henri Väkeväinen

Kirjoittaja on Suomen Kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n hallituksen jäsen, ja hänellä on vuosien kokemus kryptovaluutoista sekä niihin liittyvien oikeudellisten tilanteiden ratkaisemisesta

Avioliitto vai avoliitto? Valinnalla on iso taloudellinen merkitys eikä yleinen uskomus pidä paikkaansa

Niina Kosunen

Kirjoittaja on yrittäjä ja lakimies (OTM, HTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja) Lakitoimisto Kunnes Oy:ssa, joka tarjoaa oikeudellista osaamista erilaisissa perhevarallisuus- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä sekä laatii erilaisiin perhe- ja varallisuustilanteisiin sopivat oikeudelliset asiakirjat kuten testamentit, avioehtosopimukset, edunvalvontavaltuutukset, ositussopimukset, perukirjat.
FB: Lakitoimisto Kunnes 
Insta: lakitoimisto_kunnes

Onko asuntosijoittajan excel rikki?

Sanna Hughes

Kirjoittaja on Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja