Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Uuden ostotarjouksen mukaan yhtiön osakkeiden arvo on yhteensä noin 1,22 miljardia euroa. Kuvituskuva: Tikkurila Oyj

Yhdysvaltalaisen maalijätin PPG Industriesin ostotarjous Tikkurilasta lähti käyntiin tänään

PPG Industries korotti tarjoustaan viime viikolla Tikkurilan saatua kilpailevaa tarjousta koskevan yhteydenoton. Preemio nousi uuden tarjouksen myötä noin 84,5 prosenttiin.

Finanssivalvonta hyväksyi eilen yhdysvaltalaisen maalijätti PPG Industriesin tarjousasiakirjan Tikkurilan osakkeiden ostamisesta.

Ostotarjouksen tarjousaika alkaa tänään ja päättyy 15. maaliskuuta kello 16.00 ellei tarjousaikaa jatketa ostotarjouksen ehtojen ja lainsäädännön sekä määräysten mukaisesti.

PPG Industries korotti tarjoamaansa käteisvastiketta 25,00 eurosta 27,75 euroon viime viikolla Tikkurilan saatua kilpailevaa tarjousta koskevan yhteydenoton.

Uuden ostotarjouksen mukaan yhtiön osakkeiden arvo on yhteensä noin 1,22 miljardia euroa. 

Tarjousvastike sisältää nyt preemion, joka on noin 84,5 prosenttia verrattuna Tikkurilan osakkeiden päätöskurssiin Nasdaq Helsingissä 17.12.2020, eli viimeisenä ostotarjouksen julkistamista edeltävänä kaupankäyntipäivänä.

Ostotarjouksen toteutuu, jos PPG Industries saa haltuunsa yli 90 prosenttia Tikkurilan osakkeista ja äänistä.

Yhtiön hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä. 

Tikkurilan suurimmat osakkeenomistajat Oras Invest, työeläkevakuutusyhtiö Varma, Mandatum henkivakuutusyhtiö ja vakuutusyhtiö Kaleva ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Yhteisöt omistavat omistavat yhdessä noin 29,34 prosenttia Tikkurilan osakkeista.

Hallituksen arvio ostotarjouksesta yhtiön ja sen osakkeenomistajien näkökulmasta:

"Arvioidessaan ostotarjousta, analysoidessaan yhtiön vaihtoehtoisia mahdollisuuksia ja päättäessään lausunnostaan yhtiö on ottanut huomioon useita tekijöitä, mukaan lukien yhtiön viimeaikaisen taloudellisen suorituskyvyn, nykyisen aseman ja tulevaisuuden näkymät, yhtiön osakkeen kaupankäyntihinnan historiallisen kehityksen sekä ostotarjouksen toteuttamisen ehdot yhtiölle ja tarjouksentekijälle.

Hallituksen arviointi yhtiön liiketoiminnan jatkamismahdollisuuksista itsenäisenä yhtiönä on perustunut kohtuullisiin tulevaisuuteen suuntautuneisiin arvioihin, jotka sisältävät useita epävarmuustekijöitä, kun taas tarjousvastike ja sen sisältämä preemio eivät ole ehdollisia muille epävarmuustekijöille kuin ostotarjouksen toteuttamisedellytysten täyttymiselle."

Tikkurilan tiedotteen mukaan ostotarjouksen odotetaan toteutuvan vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Nykyisen maalikonsernin Tikkurila Oy:n historia alkoi vuonna 1862, kun Vantaalle Tikkurilankosken varrelle perustettiin öljynpuristamo.

Lisää aiheesta:

Tuleeko Tikkurilasta osa yhdysvaltalaista maalijättiä? – ostotarjous sisältää muhkean preemion

Koronakeväänä kodit ovat kunnostuneet - Kesko ja Tikkurila korjaavat potin

 

Lisää aiheesta "Markkinat"