Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Havainnekuva: YIT

YIT:n rakennusurakka Helsingin kaupungille kattaa kolme taloyhtiötä ja pysäköintihallin

YIT solmi Helsingin kaupungin kanssa urakkasopimuksen Koskelan sairaala-alueelle toteutettavasta asuinrakennushankkeen pääurakasta.

YIT ja Helsingin kaupunki ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen HITAS-, asumisoikeus-, vuokra- ja erityisasuntojen sekä maanalaisen pysäköintihallin rakentamisesta Koskelan sairaala-alueelle.

Hankkeen pääurakan yhteenlaskettu arvo on noin 70 miljoonaa euroa, ja se kirjataan vuoden kolmannen neljänneksen tilauskantaan.

Kohteen valmistelevat rakennustyöt on aloitettu huhtikuussa ja hankkeen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2023. Sopimuksen piirissä on kolme taloyhtiötä, joihin tulee yhteensä 365 asuntoa sekä maanalainen pysäköintihalli, joka rakennetaan pihakannen alle kahteen kerrokseen.

Yhtiö tiedotti hankkeen esisopimuksesta 2.4.2020.

– Olemme iloisia, että pääsemme olemaan mukana merkittävässä roolissa osana Koskelan alueen kehittymistä entistä elinvoimaisempaan suuntaan”, asuntorakentamisen kilpailu-urakoinnin yksikönjohtaja Kimmo Koivumäki sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Kohteessa on vaativat perustamis- ja pohjaolosuhteet, jossa tarvitaan erityisosaamista. YIT:llä on pitkä kokemus maa- ja pohjarakentamisesta ja pääsemmekin hyödyntämään vahvaa ammattitaitoamme tässä hankkeessa, pohja- ja erikoisrakentamisen yksikönjohtaja Hannu Ratamäki kommentoi.

Lisää aiheesta:

YIT mukaan Tukholman metron laajennushankkeeseen

YIT:llä edessä vaikeita kuukausia hyvän alkuvuoden jälkeen

YIT paransi kannattavuuttaan – väläyttää lisäosinkoa Peab-kaupasta

Lisää aiheesta "Markkinat"