Lehti suomalaiselle sijoittajalle

– Wärtsilällä on erinomainen mahdollisuus olla tulevaisuuden merenkulku- ja energiamarkkinoiden johtava toimija, Håkan Agnevall sanoo. Kuvat: Wärtsilä

Wärtsilän uutena konserninjohtajana aloittaa ruotsalainen Håkan Agnevall

Håkan Agnevall siirtyy Wärtsilän johtoon Volvolta ensi keväänä. Jaakko Eskola jatkaa neuvonantajana kesäkuun loppuun.

Wärtsilän hallitus on nimittänyt Håkan Agnevallin (s. 1966, DI, MBA) Wärtsilän uudeksi konsernijohtajaksi.

Agnevall aloittaa tehtävässä viimeistään huhtikuussa 2021. Hänen edeltäjänsä Jaakko Eskola jatkaa hallituksen ja johtokunnan vanhempana neuvonantajana kunnes jää eläkkeelle 30.6.2021.

Håkan Agnevall on toiminut Volvo Groupin Volvo Bus Corporation -yksikön johtajana vuodesta 2013 lähtien.

Tätä edeltävien kymmenen vuoden aikana hän on toiminut useissa johtotehtävissä Bombardierilla ja ABB:llä kerryttäen kokemusta muun muassa myynnistä, tuotannosta, projektinhallinnasta, tutkimuksesta ja kehityksestä sekä tuotteiden koko elinkaaren kattavista palveluista maailmanlaajuisesti.

– Håkan Agnevall on arvostettu johtaja, joka on osoittanut kykynsä kehittää organisaatioita ja liiketoimintoja keskittyen vahvasti asiakkaisiin, teknologiaan ja ihmisiin. Hänen Volvo Groupilla kerryttämä kokemuksensa uraauurtavasta sähköistyksestä ja autonomisista ajoneuvoista vahvistaa toimintaamme vastaavilla osa-alueilla, Wärtsilän hallituksen puheenjohtaja Tom Johnstone sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Håkanilla on tarvittava osaaminen Wärtsilän toiminnan kehittämiseksi, jotta voimme paremmin tukea merenkulun ja energia-alan asiakkaitamme heidän pyrkiessään kohti kestävämpää toimintaa ja liiketoimintamalleja.

Agnevall toteaa odottavansa innolla siirtymistään osaksi Wärtsilän ammattitaitoista ja sitoutunutta tiimiä.

– Uskon, että Wärtsilällä on todellinen mahdollisuus vaikuttaa sidosryhmiinsä ja yhteiskuntaan positiivisesti innovaatioillaan, jotka keskittyvät kestävään kehitykseen ja operatiiviseen suorituskykyyn. Puhdasta energiaa, automaatiota ja liitettävyyttä koskevat teknologiatrendit tarjoavat jännittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Wärtsilällä on erinomainen mahdollisuus olla tulevaisuuden merenkulku- ja energiamarkkinoiden johtava toimija, Agnevall sanoo.

Agnevallin edeltäjä Eskola on toiminut viisi vuotta Wärtsilän konserninjohtajana.

– Hallituksen puolesta haluan vilpittömästi kiittää Jaakkoa hänen merkittävästä panoksestaan Wärtsilän hyväksi konsernissa viettämiensä 22 vuoden aikana. Hänen viimeiset viisi vuotta kestäneen konsernijohtajakautensa aikana Wärtsilä on kehittynyt merenkulku- ja energiamarkkinoilla toimivaksi älykkään teknologian yhtiöksi, Johnstone sanoo.

Lisää aiheesta:

Merialaan iskenyt koronakriisi puolitti Wärtsilän tuloksen – saavatko dataratkaisut tulevaisuudessa avainroolin?

Wärtsilä irtisanoo yli sata työntekijää - suurin leikkaus osuu Marine liiketoimintaan

Wärtsilän vertailukelpoinen liikevoitto lähes puolittui

Wärtsilä perui näkymänsä – 100 miljoonan euron säästöohjelma

 

Lisää aiheesta "Markkinat"