Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuva: Wärtsilä

Wärtsilä irtisanoo yli sata työntekijää - suurin leikkaus osuu Marine liiketoimintaan

Wärtsilän organisaatiomuutokseen liittyvä henkilöstön vähennystarpeen ilmoitettiin alunperin olevan enimmillään 220 työsuhdetta.

Teknologiayhtiö Wärtsilä ilmoitti toukokuussa aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut globaalin organisaatiouudistuksen johdosta. Vähennystarpeeksi ilmoitettiin Suomen osalta enimmillään 220 työsuhdetta Marine-liiketoiminnasta sekä globaaleista tukitoiminnoista.

Uudet liiketoiminnat Marine Power, Marine Systems ja Voyage aloittavat toimintansa heinäkuun alussa.

Suomen osalta yhteistoimintaneuvottelut ovat nyt päättyneet ja niiden lopputuloksena vähentämistarpeeksi on vahvistettu yhteensä 109 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä, jotka ovat pääasiassa ylempiä toimihenkilöitä.

Irtisanomisista 75 kohdistuu Vaasaan, 12 Turkuun ja 22 Helsinkiin.

Kokonaismäärästä 88 henkilöä työskentelee Marine Business -liiketoiminnosta ja 21 globaaleista tukitoiminnoista.

– Onnistuimme neuvotteluiden kuluessa alentamaan alkuperäistä vähennystarvetta, mutta silti irtisanomiset ovat henkilöstön kannalta etenkin näin epävakaana aikana äärimmäisen raskaat ja olen siitä pahoillani. Elämme erittäin haasteellisia aikoja, mutta uskon, että nyt toteutuva organisaatiouudistus on Wärtsilän menestyksen kannalta tarpeellinen, Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki sanoo.

Wärtsilä työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 3800 henkilöä, joista 2950 työskentelee Vaasassa, 500 Helsingissä ja 350 Turussa. Tuotannosta 99 prosenttia menee vientiin.

Lisää aiheesta:

Wärtsilän vertailukelpoinen liikevoitto lähes puolittui

Wärtsilä perui näkymänsä – 100 miljoonan euron säästöohjelma

Lisää aiheesta "Markkinat"