Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Yksityiset vuokranantajat arvioivat vuokramarkkinoiden kehittyvän positiivisimmin Tampereella, Turussa, pääkaupunkiseudulla sekä Keravalla ja Järvenpäässä. (Kuva: iStock)

Vuokramarkkinoiden näkymät parhaat Tampereella, Turussa ja pääkaupunkiseudulla – vuokralaisten löytäminen vaikeutunut lähes koko maassa

VVuokralaisten löytyminen on Vuokranantajabarometrin mukaan vaikeutunut lähes kaikissa Suomen kaupungeissa. Yksityiset vuokranantajat arvioivat vuokramarkkinoiden kehittyvän positiivisimmin Tampereella, Turussa, pääkaupunkiseudulla sekä Keravalla ja Järvenpäässä.

Kaupungin vetovoiman kehittämisessä parhaat arvosanat saivat barometrissa Tampereen, Kuopion ja Seinäjoen päättäjät. Eniten parannettavaa kaupungin vetovoiman kehittämisessä on vuokranantajien mielestä porilaisilla päättäjillä. Selvää tyytymättömyyttä oli myös Hämeenlinnassa, Lohjalla, Salossa, Kouvolassa ja Mikkelissä. Turku, Helsinki, Espoo ja Vantaa saivat kyselyssä hyvän arvosanan. –

– Vaikka kaupungin vetovoiman kehitykseen vaikuttavat monet asiat, on myös kaupungin omilla toimilla iso merkitys. Tuleva ratikkakaupunki Tampere lunasti selkeän ykköspaikkansa viime vuosien vahvan kaupunkikehityksen ansiosta. Seinäjoen ja Kuopion menestys kyselyssä taas osoittaa, ettei vetovoima yksin riipu kaupungin koosta, tuloksia arvioi Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.

Myös vuokramarkkinoiden kehitys näyttää kyselyyn vastanneiden mielestä parhaalta Tampereella. Näkymät ovat seuraavan kahden vuoden aikana suotuisat myös Turussa, pääkaupunkiseudulla sekä Keravalla ja Järvenpäässä.

– Keravaa lukuun ottamatta kehitysarviot ovat viime syksyn barometrista heikentyneet, mutta pysyneet kuitenkin positiivisina, Rokkanen toteaa.

Negatiivisimmaksi vuokramarkkinoiden tuleva kehitys arvioitiin Porissa, Lahdessa, Kouvolassa, Raumalla, Jyväskylässä ja Mikkelissä.

Koronakriisin pitkittyminen ei ole lisännyt ongelmia vuokranmaksussa, mutta vuokraus oli alkuvuodesta vaikeutunut viime vuosien vastaavaan ajankohtaan verrattuna lähes kaikissa kaupungeissa, erityisesti Lahdessa, Jyväskylässä, Vaasassa, Hyvinkäällä sekä Seinäjoella.

Ostoaikeet ovat hieman laskeneet ja myyntiaikeet kasvaneet viime syksyn vastauksiin verrattuna.

 

Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometri toteutettiin kyselytutkimuksena. Kyselyyn vastasi 2030 yksityistä vuokranantajaa. Kysely toteutettiin 18.3.-12.4.2021. Vuokranantaja-barometri on toistuva tutkimus, joka toteutetaan puolivuosittain syksyllä ja keväällä.

Lue lisää: Vuokranantaja-barometri

Lisää aiheesta "Markkinat"