Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Vincit on ohjelmistokehityksen asiantuntijayhtiö, joka on listattu First North -kauppapaikalla.

Vincit kasvoi alkuvuonna kannattavasti – rekrytointiin liittyvä mediakohu laantunut

Vincitin liiketoiminta sujui alkuvuonna myötätuulessa, massiivisesta, yhtiön julkiseen anteeksipyyntöönkin johtaneesta Parempi Mikko -rekrytointikampanjan aiheuttamasta mediamyrskystä huolimatta. Yhtiön liikevaihto kasvoi ja tulosmarginaali parani.

First North -markkinapaikalla noteerattavan it-palveluyhtiön ensimmäisen kvartaalin oikaistu liikevoitto ennen liikearvopoistoja oli 1,3 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin liikevoittoa syntyi 1,1 miljoonaa euroa. Yhtiö julkaisi liiketoimintakatsauksensa alkuvuodelta tänään.

Vincitin liikevaihto tammi-maaliskuussa nousi 12,0 miljoonaan euroon vertailukauden 10,9 miljoonasta. Liikevoittomarginaali kasvoi 9,8 prosentista 10,6 prosenttiin.

Tammikuussa yhtiö osti oululaisen LeanCraft Innovationsin. Lisäksi Vincit kertoi tehneensä katsauskaudella yhteistyösopimuksen Holvi Payment Servicesin kanssa. Yhtiö teki myös kolmivuotisen yhteistyösopimuksen John Nurmisen Säätiön kanssa ja allekirjoitti kymmenvuotisen toimitus- ja ylläpitosopimuksen Kemijoki Oy:n kanssa.

Kemijoki Oy:n kanssa tehty sopimus liittyi yhtiön VincitEAM -palvelujen toiminnanohjausjärjestelmään, joka on kehitetty niin oman kunnossapidon kuin huoltoliiketoiminnan tarpeisiin. Järjestelmä sisältää muun muassa kaikenlaisten kohteiden ja laitteiden-, töiden-, vikojen- ja ennakkohuoltojen -hallinnan. 

Palveluvalikoima laajenee, strategia kirkas

-Olen erittäin innostunut ryhdikkäästi käynnistyneestä vuodesta. Merkit viittaavat nyt siihen, että meillä erinomaiset edellytykset auttaa tunnistamiamme globaalisti relevantteja asiakkaita tekemään entistäkin arvokkaampaa työtä, yhtiön toimitusjohtaja Mikko Kuitunen kertoo lehdistötiedotteessa.

Vincit kertoi aiemmin tällä viikolla laajentavansa strategiansa mukaisesti palveluvalikoimaansa. Uusi liiketoiminta-alue keskittyy liiketoimintalähtöisiin integraatiopalveluihin, pilvi- ja hybridiajoalustoihin sekä asiakaskohtaisten ohjelmistojen elinkaaripalveluihin.

-Strategiamme on nyt kirkas. Se antaa meille eväät terävöittää osaamisemme ja asiakasarvomme huippukuntoon. Uskomme, että palvelutarjoamamme vastaa niin asiakkaidemme tarpeisiin kuin kysyntään yleisestikin, ja vie meitä yhdessä kohti tervettä kasvua, yhtiö kertoi tänään julkaisemansa kvartaalituloksen yhteydessä.

Lisää aiheesta "Markkinat"