Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Viking Line sai ensimmäisenä varustamona maailmassa luokituslaitoksen hyväksynnän pandemian ehkäisytoimilleen

Ulkopuolinen luokituslaitoksen tarkasti muun muassa covid-19:n hallinnassa käytettävän toimintatavan. Verifiointi koskee yhtiön kaikkia seitsemää alusta sekä toimintoja kuudessa terminaalissa.

Viking Linen tartuntatauteja koskeva toimintatapa sai kolmannen osapuolen laadunvarmistuksen ja valvonnan. Viking Line on ensimmäinen varustamo maailmassa, jolle verifiointi myönnetään. Verifiointi kattaa Viking Linen kaikki alukset sekä terminaalit Tukholmassa, Kapellskärissä, Maarianhaminassa, Turussa, Tallinnassa ja Helsingissä.

– Olemme jo pitkään tehneet työtä tartuntatautien ehkäisemiseksi ja päätimme nyt hankkia kolmannen osapuolen arvioinnin covid-19-tautiin liittyvän työmme laadun varmistamiseksi, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoo yhtiön tiedotteessa.

Keskeinen osa varustamojen turvallisuustyötä ovat terveysohje ja tartuntatautimanuaali, joita käytetään ja päivitetään toiminnassa jatkuvasti.

– Covid-19-pandemian takia tätä työtä on nyt tehostettu ja laajennettu. Toimenpiteet alkavat jo terminaaleissa ennen laivaan nousua ja päättyvät laivasta poistuttaessa. Maahenkilökuntaa sekä alusten miehistöä informoidaan jatkuvasti vallitsevista käytännöistä ja siitä, mitä toimintatapoja ja suojavarustusta kulloinkin käytetään.

– Kolmannen osapuolen suorittama arviointi antaa vakuutuksen siitä, että on tehty oikeita toimenpiteitä tarkoituksena suojata ihmisiä, toimia läpinäkyvästi sekä kasvattaa luottamusta matkustajien ja muiden sidosryhmien parissa, DNV GL – Business Assurancen CEO Luca Crisciotti sanoo.

MyCare -laatutodistus

DNV GL on maailman johtava globaali toimija arviointi- ja sertifiointialalla ja toimii yli 100 maassa. Yhtiön kehittämä My Care -menetelmä arvioi yrityksen riskienhallintajärjestelmän ja soveltaa sairaalatasoisia standardeja ja järjestelmiä.

Lisää aiheesta:

Viking Line odotetusti ahdingossa – Yhtiö toivoo korkeasesongista pelastusta

Suomi on kuin saari - lääkkeet kulkevat laivalla, kuten iso osa muustakin rahdista

 

Lisää aiheesta "Markkinat"