
Viisaan Rahan tulosmankeli kertoo, miten pörssiyritykset pärjäsivät koronakriisin keskellä.
Vikin Linen matkustajatoiminnan tuotot vähenivät huhti-kesäkuussa 89,2 prosentilla. Varustamoyhtiö jatkaa neuvotteluja rahoittajien kanssa.
"Fortumin kehitys viime vuosina on ottanut isoja harppauksia ja olemme nyt käännekohdassa", tuore toimitusjohtaja Markus Rauramo toteaa.
Lämmin kesäkuu ja vähittäiskaupan myynnin kasvu pelastivat Olvin tuloksen.
Koronakriisi vauhditti muotikaupan rakennemuutosta. Marimekko vastaa tilanteeseen sopeuttamistoimilla. Syyskuussa luovana johtajana aloittava visionääri Rebekka Bay tuntee hyvin yhtiölle tärkeät Aasian markkinat.
Wärtsilän liiketulos tippui 51 prosenttia ja tilauskertymä laski 27 prosenttia. Asiakkaiden tilaukset ovat jäissä, mutta pandemia synnytti myös uutta. Ottavatko merialan dataratkaisut tulevaisuudessa avainroolin?
Orionin toinen kvartaali sujui analyytikoiden ennusteita paremmin. Osakekohtainen tulos nousi 0,54 euroon vuodentakaisesta 0,29 eurosta. Katso video: Toimitusjohtaja Timo Lappalainen Inderesin tentissä.
"Pidämme ennakoivaa lähestymistapaamme tarkkaan harkittuna ja sopivana tämänhetkisessä epävarmassa taloustilanteessa", konsernijohtaja Frank Vang-Jensen totesi.
“Tilaukset kehittyivät erittäin positiivisesti Kiinassa ja joissain Euroopan maissa, mutta laskivat huomattavasti muualla", toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo.
Liikevaihdon kasvattaminen, asiakaskokemuksen parantaminen ja kustannustehokkuuden kehittäminen löytyvät jo uuden toimitusjohtajan Allison Kirkbyn to do -listalta.
Paper-divisioona kävi Stora Ensolle kalliiksi toisella vuosineljänneksellä, mutta Packaging Materials- ja Forest-divisioonat tasoittivat pudotusta.
"Olemme onnistuneet vastaamaan verkkokaupan kasvuun kilpailijoita paremmin", pääjohtaja Mikko Helander toteaa.
Metsäyhtiö UPM-Kymmenen tulos heikentyi jo ensimmäisellä kvartaalilla ja lasku jatkui toisella vuosineljänneksellä.
Valmetin tilausmäärät laskivat toisella kvartaalilla, mutta vertailukelpoinen liiketulos nousi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.
"Ensimmäisen vuosipuoliskon tulos jää liiketoiminnan elpymisestä, verkkokaupan voimakkaasta kasvusta ja mittavista säästötoimenpiteistä huolimatta heikoksi", toimitusjohtaja Jari Latvala toteaa.
Sanoma on toistaiseksi selvinnyt kuivin jaloin koronakeväästä. Learningin Iddink-yritysosto kompensoi Media Finlandin liikevaihdon supistumista vuoden toisella neljänneksellä.
Konecranes kasvatti osakekohtaista tulostaan sekä toisella kvartaalilla että ensimmäisellä vuosipuoliskolla vuoden takaiseen verrattuna, vaikka tilauskanta ja liikevaihto alenivat. Kannattavuus oli lähellä viime vuoden tasoa.
Finnair lensi koronakevään kolmen prosentin kapasiteetilla. Toimitusjohtaja Topi Manner löytää katsauskaudesta silti valopilkkuja: rahdin kannattavuus oli hyvä ja rahoitusjärjestelyt onnistuivat.
Kuitupohjaisia tuotteita valmistava Ahlstrom-Munksjön liikevaihto laski odotetusti toimitusmäärien laskun vuoksi, ja epävarmuus näyttää jatkuvan loppuvuonna.
Halpaketjun tuotteet kävivät kaupaksi kotona ja mökillä aikaansa viettäville kuluttajille. Tokmanni selätti toimitusketjujen ongelmat ja teki vertailukelpoista liikevoittoa 18,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.
Keväällä tulosvaroituksen antanut Fiskars teki tulosta, vaikka myymälät suljettiin. Vain luksustuotteet eivät menneet kaupaksi.
Ensimmäisellä vuosipuoliskolla Metsä Boardin kartonkien toimitusmäärät olivat edellisvuotta korkeammat. Koronapandemia lisäsi erityisesti ruoka- ja lääketeollisuuden pakkausmateriaalien kysyntää.
Yhtiön jättävä Rajeev Suri totesi tuloksesta muun muassa: "näimme selviä merkkejä paluusta vahvaan asemaan mobiiliradioliiketoiminnassa."
Nokian Renkaat onnistui silti ylittämään analyytikkojen ennusteet. Tuore toimitusjohtaja Jukka Moisio lupaa, että kustannukset pidetään tiukasti kurissa jatkossakin.
Metso Mineralsin ja Outotecin yhdistymisen alkutaival näyttää sujuneen hyvin.
Vakuutusmarkkinoilla tehtiin tulosta muutoin vaikeana keväänä. Koko konsernin tulos kutistui vuodentakaisesta mutta ylsi odotettuun.
Toisella vuosineljänneksellä elintarvikkeiden kysyntä tasaantui nopeasti ja Raision kasvu kääntyi laskuun. Yhtiö perui ohjeistuksena ja pitää markkinoita epävakaina.
Tallink-konserni teki huhti-kesäkuussa 22,7 miljoonan euron tappion. Matkustajamäärä putosi 85 prosenttia.
Korona ajoi ihmiset koteihin, mikä näkyi Terveystalon asiakasmäärissä ja tuloksessa. Loppuvuoden tulos on pitkälti riippuvainen koronapandemian etenemisestä ja sitä seuraavista mahdollisista rajoitustoimista.