Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Viisaan Rahan Q1 tulosmankeli

Kooste siitä, miten viime tuloskausi meni.

Fortum alamäessä ”ailahtelevilla” markkinoilla

– Covid-19 -viruksella ei toistaiseksi ole ollut merkittäviä vaikutuksia Fortumin liiketoimintaan, toimitusjohtaja Pekka Lundmark toteaa.

 

Nokia ylitti odotukset – näkymiä viilattiin alaspäin

Huhumyllyissä pyörineen Nokian alkuvuoden tulos ylitti analyytikkojen ennusteet. Loppuvuoden näkymiään verkkolaiteyhtiö tarkisti alaspäin.

 

Stora Ensolla odotettua vahvempi alkuvuosi – suunta varovaisesti vastatuuleen

Stora Enson liikevaihto vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä oli 2 207 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 16,2 prosentin vähennystä edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Myös operatiivinen tulos putosi 180 miljoonaan euroon. Se ylitti kuitenkin selvästi analyytikoiden konsensusennusteet.

 

Elisalla vahva alkuvuosi – tehostamistoimet näkyvät liikevaihdossa

Elisa on takonut vakaata tulosta epävarmoista olosuhteista ja telemarkkinoiden tiukasta kilpailutilanteesta huolimatta. Vaikka koronavirustilanne aiheuttaa yhä epävarmuutta, yhtiön näkymät loppuvuodelle ovat valoisat.

 

Korona hidastaa Revenion kasvuvauhtia

Nopeaan kasvuun tottunut terveysteknologiayhtiö Revenio joutuu hiukan hidastamaan vauhtia. Covid-19 -pandemian vaikutukset alkoivat yhtiön Q1-osavuosiraportin mukaan näkyä neljänneksen loppupuolella. Kannattavuus on kuitenkin edelleen vahva.

 

Sellun hinnan halpeneminen vei Metsä Boardilta miljoonia

Metsä Boardin liiketulos oli vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä lähes tuplasti enemmän kuin tänä vuonna. Tilausmäärät ovat olleet koronan vuoksi kuitenkin ennätyksellisellä tasolla.

 

Nordea ylitti analyytikoiden odotukset – Q2:n luottotappiot voivat vielä kääntää kelkan

Nordean tilikauden tulos oli parempi kuin vuoden 2019 ensimmäisellä kvartaalilla, vaikka liikevoitto laski alle 22 miljoonalla. Konsernin tehostamistoimet näkyvät laskeneissa kuluissa.

 

Koneen tulos notkahti - pahin vielä edessä

"On selvää, että tuloskehityksen osalta pahin on vielä edessämme isossa osassa maailmaa," toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth kommentoi.

 

YIT:llä edessä vaikeita kuukausia hyvän alkuvuoden jälkeen

YIT:n liikevaihto kasvoi lähes viisi prosenttia, vaikka alkuvuosi on tyypillisesti hiljaista aikaa infraprojekteille. Asuntomyynti oli vahvaa, mutta koronapandemia heikentää merkittävästi seuraavan kvartaalin näkymiä.

 

UPM:ltä höyhenjarrutus - tarrat ja erikoispaperit ennätystulokseen

Metsäkonserni UPM teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä edelleen vahvaa tulosta, vaikka toimintaympäristö on muuttunut vaikeammaksi. Liikevaihto laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 15 prosenttia 2287 miljoonaan ja liiketuloskin 374 miljoonasta 279 miljoonaan euroon.

 

Neste teki vahvan alkuvuoden – näkymät koronan peitossa

Neste aloitti vuoden vauhdikkaasti, ensimmäisen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto parani viime vuoden vastaavan ajankohdan 378 miljoonasta tänä vuonna 408 miljoonaan euroon öljyn hintakehityksestä ja lämpimästä talvesta johtuneen liikevaihdon supistumisesta huolimatta. 

 

Valmetin tilaukset ennätyslukemissa - tulos hiipui viime vuodesta

Ennätyksellisestä 3 557 miljoonan euron tilauskannasta huolimatta Valmetilta ei heru lupauksia tälle vuodelle. 

 

Orionilla vahva alkuvuosi

Lääkeyhtiö Orionin alkuvuoden myynti ja liikevoitto ylittivät selkeästi ennakoidun tason. Koronapandemia on lisännyt lääkkeiden kysyntää voimakkaasti.

 

Finnair laskeutui 91,1 miljoonan tappioon – tulossa 500 miljoonan osakeanti

Koronan kurittama Finnair vakuuttaa kassan kestävän kahden miljoonan euron tappiopäiviä yli vuoden. Valtion osuus 500 miljoonan merkintäosuusosakeannista olisi reilusti yli puolet.

 

Marimekon tulos romahti odotetusti – voitto puolittui vertailujaksosta

"Olen täysin vakuuttunut, että Marimekko selviää tämän kriisin yli vahvana", toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko vakuuttaa.

 

Wärtsilän vertailukelpoinen liikevoitto lähes puolittui

Wärtsilän vertailukelpoinen liiketulos putosi alkuvuonna 56 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 102 miljoonasta. Samaan aikaan tilauskanta laski neljä prosenttia.

 

Viking Line odotetusti ahdingossa – Yhtiö toivoo korkeasesongista pelastusta

Koronakriisi ja matkustusrajoitukset kurittavat matkustajaliikennettä, ja rahtiliikenne kattaa kulut vain osittain. Viking Linen alkuvuoden tulos oli odotetusti pakkasella, mutta toimitusjohtaja elättelee toiveita loppukesän sesongista.

 

Kova kysyntäpiikki varmisti Oriolalle huipputuloksen

Oriola keskitti toimintansa voimakkaasti kasvaneen kysynnän takia lääkkeiden jakeluun, mikä nosti jakelu- ja rahtikustannuksia. Ensimmäisen kvartaalin tulos oli silti reilusti plussalla.

 

Keskolla hyvä koronakestävyys

Kesko raportoi ennätyksellisen Q1-tuloksen. Ruoan vähittäismyynnin kasvu kompensoi Kespron myynnin puolittumista.

 

Metso onnistui kasvattamaan tilauskantaansa

"Covid-19:n vaikutus taloudelliseen tulokseemme oli ensimmäisen neljänneksen aikana vielä melko vähäinen", toimitusjohtaja Pekka Vauramo totesi. Yhtiö ennakoi osittaisen fuusion Outotecin kanssa sujuvan aikataulussa.

 

HKScan punnertaa kannattavaksi – rullaava 12 kuukauden liiketulos plussalle

Ruokatalo HKScan kasvatti tammi-maaliskuussa liikevaihtoaan 6,8 prosentilla 428,9 miljoonaan euroon. Myös liiketulos koheni edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 10,8 miljoonalla, mutta jäi edelleen miinukselle 3,9 miljoonaa. Rullaava 12 kuukauden vertailukelpoinen liiketulos nousi kuitenkin jo saman verran plussalle.

 

Ennätysmäärä matkustajia ja kulujen lasku kohensivat Tallinkin tulosta

Matkustajamäärät olivat kasvaneet kautta linjan ja risteilyllä käytettiin loppukesällä myös vuodentakaista enemmän rahaa.
 

Markkinaheilunta leikkasi kunnon siivun Sammon tuloksesta

Sammon tulos romahti 162 miljoonaan viime vuoden vertailujakson 475 miljoonasta eurosta. Osinkoehdotusta tiputettiin 2,20 eurosta 1,50 euroon.
 

Raisio sai vetoapua kuluttajien hamstrausvimmasta

Ravintolatoiminnan alasajo ei tunnu Raision luvuissa. Yhtiön alkuvuoden tulos kasvoi 32 prosenttia vertailukaudesta.
 

Outokumpu sinnitteli yli odotusten – ruostumattoman teräksen kysyntä laskee

Outokumpu onnistui alkuvuonna parantamaan tulostaan. Koronaviruspandemia tulee leikkaamaan kysyntää teräsyhtiön kaikilla liiketoiminta-alueilla tulevina kuukausina.

Lisää aiheesta:

Viisaan Rahan tulosmankeli 2019

 

Lisää aiheesta "Markkinat"