Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla on kolme pehmopaperikonetta, yksi tiivispaperikone ja 11 pehmopaperin jalostuslinjaa. Kuva: Metsä Group.

Valmet uudistaa Metsä Tissuen Mäntän tehtaan pehmopaperikoneen

"Paperikoneen uusinnan ansiosta kuluttajat saavat käyttöönsä entistä pehmeämpää ja lujempaa paperia samalla, kun sen tuottamiseen käytetyn energian määrä pienenee merkittävästi." 

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Tissue valitsi Valmetin toimittamaan yhtiön Mäntän tehtaan PK 10 -pehmopaperikoneen laajan uusinnan. Toimitukseen kuuluu myös pehmopaperikoneen ohjausjärjestelmä. Tavoitteena on parantaa tehtaan energia- ja tuotantotehokkuutta ja kasvattaa sen tuotantokapasiteettia. 

Investoinnin avulla tehtaan energiankulutus laskee noin 15 prosenttia tuotettua paperitonnia kohden. Metsä Tissue on sitoutunut muuttamaan tehtaansa fossiilittomiksi vuoteen 2030 mennessä.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

– Paperikoneen uusinnan ansiosta kuluttajat saavat käyttöönsä entistä pehmeämpää ja lujempaa paperia samalla, kun sen tuottamiseen käytetyn energian määrä pienenee merkittävästi. Tämä vähentää hiilidioksidipäästöjä vastuullisuustavoitteidemme mukaisesti, Mäntän tehtaan tuotantojohtaja Kari Karttunen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tilaus on Valmetin kolmas Advantage ViscoNip -puristimen asennus Metsä Tissuen käyttöön. Puristimia on aiemmin asennettu Raubachin TM 1 -pehmopaperikoneeseen Saksassa sekä Pauliströmin tehtaalle Ruotsissa. 

– Meille on suuri kunnia päästä tukemaan Metsä Tissuen strategista polkua kohti laadukkaiden pehmopaperituotteiden entistä vastuullisempaa tuotantoa, Valmetin Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikön EMEA-alueen myyntijohtaja Björn Magnus kommentoi.

Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla valmistetaan Serla-, Lambi- ja Katrin-pehmopaperituotteita ja asiakkaiden omia tuotemerkkejä sekä SAGA voi- ja leivinpaperituotteita. Tehtaalla on kolme pehmopaperikonetta, yksi tiivispaperikone ja 11 pehmopaperin jalostuslinjaa. 

 

 

 

Lisää aiheesta "Markkinat"