Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Uusi tehdas nousee Indianópolisin ja Araguarin kaupunkien alueelle Minas Geraisin osavaltioon Brasiliassa.  Kuva: Valmet

Valmet toimittaa keskeiset prosessilaitokset Lenzingin ja Duratexin sellutehdasprojektiin Brasiliaan

"Saamme olla avainkumppanina maailmanluokan tehtaan toimituksessa Lenzingille ja Duratexille ja pääsemme näin osaksi kestävien tekstiilikuitujen tuottamista uusiutuvista raaka-aineista”, liiketoimintalinjan johtaja Bertel Karlstedt toteaa.

Valmetin toimitus on osa Lenzingin ja Duratexin yhteistä noin 1,3 miljardin dollarin investointia liukosellutehtaaseen, josta Lenzing omistaa 51 prosenttia ja Duratex 49 prosenttia. 

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin ja sen arvoa ei julkisteta. Yhtiön tiedotteessa arvioidaan kuitenkin vastaavan kokoisen ja laajuisen toimituksen arvoksi noin 200–250 miljoonaa euroa.

Uusi 500 000 tonnia liukosellua vuodessa tuottava tehdas nousee Indianópolisin ja Araguarin kaupunkien alueelle Minas Geraisin osavaltioon Brasiliassa. Toimitukseen sisältyy kuitulinja, sellunkuivaus- ja paalauslinja, haihduttamo, valkolipeälaitos sekä koko tehtaan laajuinen automaatiojärjestelmä.

– Meillä on hyvät asiakasreferenssit liukosellun tuotantoteknologiasta, ja olemme vahvasti läsnä Brasiliassa. Pystyimme vastaamaan asiakkaan vaatimuksiin korkeasta laadusta ja energiatehokkuudesta sekä tukemaan suurta tuottavuutta ja luotettavuutta automaatioratkaisuillamme. Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että saamme olla avainkumppanina maailmanluokan tehtaan toimituksessa Lenzingille ja Duratexille ja pääsemme näin osaksi kestävien tekstiilikuitujen tuottamista uusiutuvista raaka-aineista, Valmetin Sellu ja energia -liiketoimintalinjan johtaja Bertel Karlstedt sanoo.

Uuden tehtaan käynnistys tapahtuu suunnitelmien mukaan vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla. Tehtaan rakennusvaiheen aikana syntyy noin 8 000 suoraa työpaikkaa. Valmistuttuaan LD Celulose S.A. työllistää noin 1 100 ihmistä teollisuuslaitoksella sekä puuviljelmillä, joilta tehtaan raaka-aine saadaan. Liukosellu on tärkeä raaka-aine Lenzingin puupohjaisten tekstiili- ja erikoiskuitujen valmistuksessa.

– LD Celulose S.A. saa aikaan positiivisen yhteiskunnallisen ja taloudellisen vaikutuksen koko alueella. Noudatamme parhaita ympäristönsuojelukäytäntöjä ja teemme yhteistyötä selluteollisuuden johtavien yhtiöiden, kuten Valmetin kanssa, LD Celulose S.A.:n toimitusjohtaja Luís Künzel kommentoi.

Lenzing on kansainvälinen puupohjaisia selluloosakuituja tuottava yhtiö, jonka tuotteita  käytetään tekstiiliteollisuudessa, kuitukangasteollisuuden hygieniatuotteissa, työ- ja suojavaatetuksessa sekä teollisissa sovelluksissa.

– Puupohjaiset selluloosakuidut edistävät merkittävällä tavalla kestävää kehitystä tekstiiliteollisuudessa. Tämä investointi toteuttaa kasvustrategiaamme ja on keskeinen askel pyrkimyksessämme vahvistaa rakenteellisesti kustannusjohtajan asemaamme. Uutta tuotantolaitosta suunniteltaessa vastuullisuusnäkökohtiin kiinnitettiin erityishuomiota. Laitos tulee olemaan yksi maailman tuottavimmista ja energiatehokkaimmista tehtaista, Lenzing-konsernin toimitusjohtaja Stefan Doboczky sanoo.

Lisää aiheesta:

Valmet kahmi miljardin edestä uusia tilauksia

 

Lisää aiheesta "Markkinat"