Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Suurinta pudotus oli Paperit-liiketoiminta-alueella, jossa tilauksia oli peräti 52 prosenttia vähemmän kuin viime keväänä. Kuva: Valmet

Valmet teki haastavissa olosuhteissa hyvän tuloksen

Valmetin tilausmäärät laskivat toisella kvartaalilla, mutta vertailukelpoinen liiketulos nousi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Konepajayhtiö Valmet sai kurssit nousuun heti tulosjulkistuksen jälkeen. Koronapandemiasta ja laskeneista tilausmääristä huolimatta yhtiön liikevaihto nousi vajaalla parillakymmenellä miljoonalla 919 miljoonaan euroon, ja yhtiö onnistui kasvattamaan vertailukelpoista tulostaan 69 miljoonasta 76 miljoonaan euroon.

Yhtiön tiedotteessa toimitusjohtaja Pasi Laine kommentoi lyhyesti kulunutta vuosineljännestä ja sanoo jakson olleen kohtuullisen hyvä pandemiasta huolimatta.

– Valmetin saadut tilaukset olivat 826 miljoonaa euroa vuoden 2020 toisella neljänneksellä. Saadut tilaukset pysyivät edellisvuoden tasolla Sellussa ja energiassa sekä Automaatiossa, laskivat Palveluissa ja laskivat viime vuoden korkealta tasolta Papereissa, Laine tiivistää.

Valmetin saamat tilaukset laskivat tämän vuoden toisella kvartaalilla neljänneksen vertailuajankohtaan nähden. Suurinta pudotus oli Paperit-liiketoiminta-alueella, jossa tilauksia oli peräti 52 prosenttia vähemmän kuin viime keväänä. Valmetin tilausten arvo oli nyt yhteensä 826 miljoonaa euroa. Koko tilauskannan arvo oli toisen kvartaalin jälkeen 3 492 miljoonaa euroa, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Taso on sama kuin ensimmäisen vuosineljänneksen päättyessä.

Hyvä tulos ei poista epävarmuutta

Vaikka Valmet teki nyt hyvän tuloksen, yhtiö antaa vain lyhyen aikavälin näkymiä – ja niitäkin leimaa epävarmuus. Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto putosi vertailuajankohtaan nähden 11 prosenttia ja ensimmäiseen kvartaaliinkin verrattuna kolme prosenttia. Yhtiö ennakoi palvelumarkkinoille edelleen vain heikkoa tai korkeintaan tyydyttävää markkinanäkymää.

Energia- ja pehmopaperimarkkinoille yhtiö ennakoi tyydyttävää markkinanäkymää, mutta sellu-, kartonki- ja paperimarkkinoiden näkymät yhtiö uskoo hyviksi. Automaatiomarkkinat keikkuvat tyydyttävän ja hyvän markkinanäkymän rajoilla.

Laine sivusi tiedotteessa lyhyesti myös tuoreita Neles-kauppoja:

– Vuosineljänneksen aikana Valmet sopi ostavansa 14,9 prosenttia Neles Oyj:stä. Neles on hyvä ja laadukas globaali yhtiö, jonka liiketoiminnasta suuri osa on toistuvaa, ja jolla on vahva asema sellu- ja paperiteollisuudessa. Yhtiö on osoittanut pystyvänsä hyvään kasvuun, ja sillä on edellytyksiä kasvaa edelleen.

Valmetin puolivuosikatsaus (pdf)

Valmet sijoittajille

Lisää aiheesta:

Ruotsalainen Alfa Laval ostaa vastasyntyneen Neleksen – käteisostotarjous 11,50 euroa osakkeelta

Valmetin tilaukset ennätyslukemissa - tulos hiipui viime vuodesta

Valmet toimittaa keskeiset prosessilaitokset Lenzingin ja Duratexin sellutehdasprojektiin Brasiliaan

Valmet kahmi miljardin edestä uusia tilauksia

Lisää aiheesta "Markkinat"