Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Valmetin tilauskanta on vahva, joten ohjeistuksen nosto oli odotettavissa. Kuva: Valmet

Valmet nostaa tulosohjeistustaan vuodelle 2021 sekä liikevaihdon että tuloksen osalta

Maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä Valmet Oyj kertoi ennen pörssipäivän avautumista nostavansa vuoden 2021 tulosohjeistustaan sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Positiivisen kehityksen vuoksi yhtiö arvioi nyt, että sekä sen liikevaihto että tulos vuonna 2021 kasvavat vuoteen 2020 verrattuna.

Valmet antoi aiemman tulosohjeistuksensa vuodelle 2021 4. helmikuuta 2021, jossa se arvioi, että liikevaihto vuonna 2021 pysyy edellisvuoden tasolla verrattuna vuoteen 2020 (3 740 miljoonaa euroa), ja että tulos (oikaistu EBITA) vuonna 2021 myös pysyy edellisvuoden tasolla (365 miljoonaa euroa).  Oikaistu EBITA ei sisällä Valmetin omistusosuuden mukaista osuutta Nelesin nettotuloksesta. 

Inderesin pääanalyytikko Antti Viljakaisen mukaan Valmetin positiivinen tulosvaroitus ei ollut iso yllätys, sillä yhtiön tilauskanta on vahva ja markkinoiden alkuvuoden kehitys ”suotuisa”. 

– Väläytimme (eilisessä ennakkokommentissamme) jo positiivisen tulosvaroituksen mahdollisuutta, mutta odotimme varoituksen tulevan aikaisintaan loppuvuodesta, Viljakainen sanoo Inderesin verkkosivustolla. 

Viljakainen kertoo odottavansa Valmetille tänään positiivista kurssireaktiota tulosvaroituksen myötä nousevien konsensusennusteiden ajamana.

Tämä siitäkin huolimatta, että Valmetin osakekurssi onkin Viljakaisen mukaan noussut jo Inderesin asettaman tavoitehinnan yläpuolelle ja osakkeen arvostus on myös jo ”hieman kohonnut” (2021e: P/E 19x ja EV/EBIT 14x ennen ennustenostoja) alkuvuoden yli 40 prosentin kurssirallissa.  

Valmet julkaisee tammi–maaliskuun 2021 osavuosikatsauksen torstaina 22. huhtikuuta 2021 noin klo 13.00 Suomen aikaa. Yhtiöllä on parhaillaan menossa hiljainen kausi, ja se kommentoi taloudellista kehitystä sekä näkymiään seuraavan kerran osavuosikatsauksen julkistuksen jälkeen.

Lisää aiheesta "Markkinat"