Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Neleksen uusin venttiiliteknologiakeskus Kiinan Jiaxingissa aloitti toimintansa heinäkuun alussa. Kuva: Neles

Valmet ehdottaa Neleksen sulautumista Valmetiin

"Näemme että näiden kahden yhtiön sulautuminen olisi erittäin hyödyllistä sekä Valmetin että Neleksen osakkeenomistajille", toimitusjohtaja Pasi Laine toteaa.

Valmet kertoi ehdottaneensa Neleksen hallitukselle Valmetin ja Neleksen sulautumista. Valmet on nyt kasvattanut Neles omistustaan 29,5 prosenttiin.

Valmet näkee, että näiden kahden yhtiön yhdistäminen loisi erinomaista arvoa Valmetin ja Neleksen osakkeenomistajille pitkällä aikavälillä.

"Yhteenliittymä muodostaisi vahvan alustan liiketoiminnan kasvulle jatkossa erityisesti automaatiojärjestelmissä ja venttiileissä. Lisäksi yhteenliittymä olisi jännittävä mahdollisuus Neleksen ja Valmetin työntekijöille, sekä molempien yhtiöiden asiakkaille, jotka hyötyisivät yhteenliittymän ja sen tarjooman vahvuudesta."

– Valmetilla ja Neleksellä on suurelta osin samanlainen asiakaskunta, yhteistä historiaa ja niitä tukevat pitkän aikavälin megatrendit. Näemme että näiden kahden yhtiön sulautuminen olisi erittäin hyödyllistä sekä Valmetin että Neleksen osakkeenomistajille. Se loisi globaalisti johtavan yhtiön, jolla olisi hyvät mahdollisuudet kannattavaan kasvuun ja erinomaiseen omistaja-arvoon, Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Olemme menestyksekkäästi vieneet Valmetia eteenpäin vuodesta 2013. Tänään Valmet on vahva, jatkuvasti kehittyvä yhtiö, jolla on vankat näytöt arvonluonnista osakkeenomistajilleen, asiakkailleen ja työntekijöilleen. Menneiden vuosien aikana olemme tehneet harkittuja ja menestyksekkäästi integroituja yritysostoja, jotka ovat istuneet hyvin Valmetin strategiaan.

– Näemme, että myös Valmet ja Neles sopivat strategisesti erinomaisesti yhteen. Automaatioliiketoimintamme menestyminen vuonna 2015 tapahtuneen yhdistymisen jälkeen osoittaa, että Valmet on taitava säilyttämään yhdistyvien liiketoimintojen keskeiset kilpailuedut ja kehittämään niitä entistä parempaan menestykseen.

Kutsu puhelinkonferenssiin analyytikoille, sijoittajille ja medialle

Valmet järjestää puhelinkonferenssin englanniksi analyytikoille, sijoittajille ja medialle tiistaina 29. syyskuuta 2020 klo 12:30.

Puhelinkonferenssin osallistujia pyydetään soittamaan vähintään viisi minuuttia ennen konferenssin alkua numeroon +358 981710310. Osallistujilta pyydetään konferenssin PIN-koodia, joka on 23483623#.

Puhelinkonferenssia voi seurata suorana audiocast-lähetyksenä osoitteessa https://valmet.videosync.fi/2020-0929-audiocast.

Lisää aiheesta:

Ruotsalainen Alfa Laval ostaa vastasyntyneen Neleksen – käteisostotarjous 11,50 euroa osakkeelta

Metso Outotec ja Neles - nyt itsenäisinä yrityksinä

Neles päätti venttiililiiketoiminnan yt-neuvottelut – 32 irtisanotaan

Neles tavoittelee kasvua markkinoita nopeammin

Neles sijoittajille

 

Lisää aiheesta "Markkinat"