Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Vaisalalta positiivinen tulosvaroitus: kysyntää on riittänyt ja katteet pysyneet hyvinä

Havainto- ja mittaustuotteita ja niihin liittyviä palveluja tuottava yhtiö nostaa arviotaan kuluvan vuoden liikevaihdostaan ja tuloksestaan.

Vaisala nostaa koko kuluvan vuoden liikevaihto- ja tulosennusteitaan. Yhtiö odottaa nyt tämän vuoden liikevaihdon olevan 395–405 miljoonaa ja liiketuloksen (EBIT) 36–42 miljoonaa euroa.

Aiemman, helmikuussa annetun ohjeistuksen mukaan Vaisala ennakoi liikevaihdokseen 380-400 miljoonaa euroa ja tuloksen (EBIT) olevan 25-35 miljoonaa sisältäen 10–12 miljoonaa euroa yritysostoihin liittyviä aineettomien hyödykkeiden poistoja ja kertaluonteisia kuluja vuokrasopimukseen liittyen.

 - Kolmannen neljänneksen hyvä kysyntä on jatkunut neljännellä neljänneksellä molemmilla liiketoiminta-alueilla. Marras- ja joulukuussa lakot ovat olleet merkittävä riski tuotannolle ja logistiikalle, mutta yhtiö on kyennyt säilyttämään toimituskykynsä hyvänä myös neljännen neljänneksen aikana. Hyvänä jatkunut kysyntä on vaikuttanut positiivisesti bruttokatteeseen ja myös projektien katteet ovat pysyneet hyvällä tasolla, Vaisala kertoo tulosarvion noston taustaa.

Yhtiö kuitenkin huomauttaa, että loppuvuoteen liittyy edelleen epävarmuuksia, kuten käynnissä olevat lakot Ranskassa, joiden vaikutusten arvioiminen on Vaisalan mukaan haasteellista.

Vaisala julkaisee tilinpäätöstiedotteensa keskiviikkona 12. helmikuuta 2020 ja vuoden 2019 vuosiraportin viikon 9 aikana.

Kurssi loikkasi

Vaisalan osake sai reippaasti puhtia positiivisesta tulosvaroituksesta iltapäivällä. Kello 13.06 osake oli 6,2 prosentin nousussa 32,55 eurossa.

Samaan aikaan pörssin yleisindeksi oli 0,2 prosenttia plussalla.

 

Vahvasti noussut Vaisala alkaa näyttää hintavalta. Inderesin analyytikko Joni Grönqvist ruotii positiivista tulosvaroitusta (video 6 min 17 s)

Lisää aiheesta "Markkinat"