Lehti suomalaiselle sijoittajalle

EU-komission kilpailuviranomaiset hyväksyivät Telian ja Bonnier Broadcastingin yrityskaupan, jonka mukana tv-kanavat MTV, Ruotsin TV4 sekä CMORE siirtyivät Telialle.

Tv-kanavia hamunnut Telia pudottaa näkymiään

Telian johto pudottaa jälleen näkymiään kassavirran kehityksestä vuonna 2020.

Teleoperaattori Telian loka-joulukuun liiketulos oli noin 2 600 miljoonaa Ruotsin kruunua, kun se vuotta aiemmin oli 2 386 miljoonaa kruunua. Konserni esittää yhtiökokoukselle viime vuodelta 2,45 kruunun osakekohtaista osinkoa eli hieman parempaa kuin markkinoilla ounasteltiin.

Neljännen neljänneksen osakekohtainen tulos laski vuoden takaisesta kymmenen äyriä ja oli 0,32 kruunua. Päätösneljänneksellä tämä jäi markkinoiden odotuksista.

Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä Telian oikaistu käyttökate oli 7 914 miljoonaa kruunua, kun se vuotta aiemmin oli ollut 6 680 miljoonaa kruunua.

Telian liikevaihto oli neljännellä neljänneksellä 22 838 miljoonaa Ruotsin kruunua. Vuosi sitten liikevaihtoa kertyi 22 209 miljoonaa kruunua. Yhtiön johto kuitenkin huomauttaa, että valuuttakurssien vaihtelut ja hankinnat huomioon ottaen myynnin orgaaninen lasku oli loka-joulukuussa 2,3 prosenttia.

Näkymät pysyvät epävarmoina

Yhtiö varoitti jo edellisen neljänneksen tuloksen julkistamistilaisuudessa epävarmoista näkymistä. Nyt Telian johto pudottaa jälleen näkymiään kassavirran kehityksestä vuonna 2020. Se arvio kassavirran jäävän tänä vuonna 10 500-11 500 miljoonan kruunun haarukkaan.

Tarkastelujakson aikana EU-komission kilpailuviranomaiset hyväksyivät Telian ja Bonnier Broadcastingin yrityskaupan, jonka mukana tv-kanavat MTV, Ruotsin TV4 sekä CMORE siirtyivät Telialle.

Telian virkaa tekevä toimitusjohtaja Christian Luiga haluaa tuloksen julkistamisen yhteydessä vielä tehdä selväksi sen, että Telia ei aio rajata MTV:n tai TV4:n näkymistä kotitalouksissa Suomessa eikä Ruotsissa.

- Kilpailu koettelee kykyämme menestyä tv-markkinan uusissa asetelmassa. Olemme osoittaneet, että haluamme ottaa haasteen vastaan ja pärjätä siinä. Samalla noudatamme Euroopan unionin kilpailuviranomaisten yrityskaupalle asettamia ehtoja, Luiga sanoo Telian tiedotteessa.

Lisää aiheesta "Markkinat"