Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Telesten elektroniikkatehdas Kaarinan Littoisissa. Kuva: Teleste

Tulosvaroitus sysäsi Telesten kurssin alamäkeen

Video- ja laajakaistateknologioita valmistavan yhtiön mukaan operaattoreiden tilaukset ovat viivästyneet ja lisäksi palveluliiketoiminta on osoittautunut ennakoitua pehmeämmäksi.

Teknologiakonserni Teleste laski tulosohjeistustaan kuluvalle vuodelle kautta linjan maanantaina pörssin sulkeutumisen jälkeen. Yhtiö arvioi nyt liikevaihtonsa jäävän viime vuoden 250,3 miljoonaa euroa heikommaksi ja oikaistun liiketuloksen viimevuotista 9,7 miljoonaa euroa alemmaksi.

Aiemmin Teleste oli odottanut liikevaihtonsa yltävän viimevuoden tasolle ja oikaistun liikevoiton kasvavan.

- Operaattoreiden hajautetun verkkoarkkitehtuurin investoinnit ovat edelleen viivästyneet aikaisemmista aikatauluarvioista teknologiamurroksen seurauksena. Tilaajaverkkotuotteiden tilauskanta on laskenut kuluvan neljänneksen aikana ja tuoreimman ennusteemme mukaan tilaajaverkkotuotteiden toimitukset jäävät kuluvana vuonna aikaisempaa ennustettamme alemmiksi. Lisäksi palveluliiketoiminnan liikevaihto- ja liiketulosennusteet loppuvuodelle ovat laskeneet aikaisemmista ennusteista. Videovalvonta- ja informaatioratkaisuissa olemme edenneet asettamiemme kasvutavoitteiden mukaisesti, mutta kasvu ei riitä kompensoimaan kaapelioperaattoreiden kysynnän laskua viimeisellä neljänneksellä, Teleste kertoo tulosvaroituksen taustoista.

Ei vaikuta pidemmän aikavälin näkymiin

Telesten mukaan yhtiön liiketoiminnan näkymät ovat keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä edelleen suotuisat, ja yhtiö aikoo jatkaa määrätietoisesti strategiansa toteuttamista.

- Strategiset päätavoitteemme ovat johtava asema hajautetun verkkoarkkitehtuurin tilaajaverkkotuotteissa Euroopassa sekä merkittävä asema Pohjois-Amerikan markkinoilla. Arvioimme uusien, hajautettua verkkoarkkitehtuuria hyödyntävien investointiprojektien käynnistyvän vuoden 2020 aikana Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ja vauhdittuvan vuoden toisella puoliskolla. Videovalvonta- ja informaatioratkaisujen osalta tavoittelemme edelleen merkittävää kasvua ja tulosparannusta sekä johtavaa asemaa julkisen liikenteen informaatio- ja turvaratkaisuissa. Palveluliiketoiminta-alueella päätavoitteet ovat operatiivisen toiminnan kehittäminen ja kasvu korkeamman lisäarvon palveluissa, Teleste summaa.

Kurssi putosi

Telesten osake on ollut tiistaina Helsingin pörssissä selvässä laskussa reaktiona himmenneisiin odotuksiin. Kello 12.49 osake oli 8,3 prosentin miinuksilla 5,30 eurossa eli lähellä vuoden pohjanoteeraustaan.

Samaan aikaan pörssin yleisindeksi OMXH oli 0,2 prosenttia plussan puolella.

 

Telesten tulosvaroitus ei yllättänyt Inderesin analyytikkoa Atte Riikolaa, koska yhtiön näkyvyys markkinasyklin käänteeseen on hänen mukaansa ollut jo pitkään heikko. Katso koko analyysi (video 3 min 47 s)

Lisää aiheesta "Markkinat"