Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Karl-Henrik Sundström aloitti työnsä Stora Ensossa talousjohtajana vuonna 2012 ja siirtyi paperi- ja puutuoteliiketoimintojen johtoon vuonna 2013. Hänestä tuli Stora Enson toimitusjohtaja elokuussa 2014.

Toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström jättää Stora Enson

Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström ilmoitti eilen Stora Enson hallitukselle jättävänsä toimitusjohtajan paikkansa. 


Toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström jatkaa nykyisessä tehtävässään toistaiseksi ja lähtee Stora Ensosta vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tarkka ajankohta ilmoitetaan, kun hänen seuraajansa on valittu, kertoo yhtiön tiedote.

– Stora Enson muutos kohti biotaloutta kiihtyi Karl-Henrik Sundströmin johtajuuden ja näkemyksen avulla. Hän vaikutti suuresti Stora Enson kehittymiseen uudistuvien materiaalien yhtiöksi ja ohjasi yhtiötä kohti vastuullista kannattavaa kasvua. Karl-Henrikin toimikaudella Stora Ensosta on tullut johtava yhtiö vastuullisuudessa. Yrityksen innovaatiotyö on osoittanut, että kestävät ratkaisut voivat korvata fossiilipohjaiset materiaalit ja vaikuttaa osaltaan ilmaston lämpenemisen torjuntaan, Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta kiittelee.

Sundström aloitti työnsä Stora Ensossa talousjohtajana vuonna 2012 ja siirtyi paperi- ja puutuoteliiketoimintojen johtoon vuonna 2013. Stora Enson toimitusjohtaja hänestä tuli elokuussa 2014.

– Olen nauttinut ajastani Stora Ensossa paljon, sillä olemme jännittävällä matkalla. Näinä aikoina vastuullisuuden huomiointi on yhä tärkeämpää liiketoiminnalle ja yhteisöille koko maailmassa, ja yrityksessämme odotamme innolla seuraavaa 1000 vuotta. On ollut suuri kunnia tehdä yhteistyötä Stora Enson lahjakkaiden tiimien ja omistautuneiden asiakkaiden kanssa uusiutuvien, kierrätettävien ja fossiilittomien ratkaisujen kehittämiseksi. Täytän ensi vuonna 60 vuotta, ja minun on nyt aika ojentaa kapula eteenpäin seuraajalleni, joka jatkaa matkamme johtamista, kertoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

 

Lisää aiheesta Stora Enso: 

Heikentyvä suhdanne painoi Stora Ensoa

Stora Enso luopuu paperintuotannosta Kiinassa

 

Lisää aiheesta "Markkinat"