Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Yhdysvaltojen  Federal Reserve Boardin Eccles rakennus 

Tiukka korkokuri puree Yhdysvalloissa – Rahastonhoitaja povaa osakkeille sahaavaa nousua

Inflaatioaste laski Yhdysvalloissa alle viiden prosentin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, mutta tavoitteeseen on vielä matkaa.

Koronnostot ovat alkaneet purra Yhdysvalloissa, sillä inflaatio putosi 4,9 prosenttiin huhtikuussa. Inflaatioaste on Yhdysvalloissa alle viiden prosentin nyt ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtaja Jerome Powell antoi aiemmin tässä kuussa ymmärtää, että Fedissä uskotaan aggressiivisten koronnostojen riittävän nyt. Asiasta kertoo BBC.

Inflaatio on kuitenkin vielä kaukana Fedin kahden prosentin tavoitetasosta.

Korkeimmillaan, 9,1 prosentissa, se kävi kesäkuussa 2022.

Sama asetelma kuin ennen finanssikriisiä

Myös CNBC:n haastattelema miljardööri hedge-rahastonhoitaja Paul Tudor Jones uskoo Fedin lopettavan korkojen noston. Hän vertasi markkinoiden asetelmaa finanssikriisiä edeltäneeseen vuoteen 2006. Tuolloin osakekurssit alkoivat kivuta ylös Fedin löysättyä rahapolitiikkaansa.

− Uskon osakkeiden jatkavan nousua tänä vuonna, Jones sanoo.

Hän kuitenkin arvelee ylämäen olevan hidasta sahaamista. Lyhyemmällä aikavälillä kursseja heiluttelee uhka Yhdysvaltain maksukyvyttömyydestä, jonka aikaraja tikittää koko ajan lähemmäs. Heinäkuussa uhkaava maksukyvyttömyys voisi arvioiden mukaan johtaa massiiviseen taantumaan.

Fed ei kuitenkaan laske ohjauskorkoaan tänä vuonna, ei edes taantuman edessä, arvioi Fedin Atlantan yksikön johtaja Raphael Bostic CNBC:lle.

− Minulle inflaatio on numero yksi. Meidän täytyy päästä takaisin tavoitteeseemme, Bostic sanoo.

− Jos sillä on hintansa, meidän on oltava valmiita maksamaan se.

Lisää aiheesta "Markkinat"