Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Telian tulos tipahti yli kuusi prosenttia

Liikevaihdon kasvattaminen, asiakaskokemuksen parantaminen ja kustannustehokkuuden kehittäminen löytyvät jo uuden toimitusjohtajan Allison Kirkbyn to do -listalta.

Telian oikaistu liiketulos jäi vuoden toisella neljänneksellä 2  939 miljoonaan Ruotsin kruunuun ollen 6,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vertailuajanjaksolla. Tulos kuitenkin ylitti analyytikoiden 2,3 miljardin ennusteen.

Lasku oli kuitenkin maltillisempaa kuin alkuvuonna, jolloin korona vei teleyhtiön tuloksesta neljänneksen vuodentakaiseen verrattuna.

Teleyhtiö oikaistu liikevaihto nousi huhti-kesäkuussa vajaat 3,6 prosenttia ollen 7,7 miljardia kruunua.

Telia arvioi koronapandemian leikanneen yhtiön liikevaihtoa noin 1 miljardin verran ja käyttökatetta noin 0,5 miljardia.

Telian 2,9 miljardin kruunun oikaistu liiketulos Turkcell-myyntiin liittyvät alaskirjaukset pudottivat raportoidun

Yhtiön koko alkuvuoden kokonaistulot laskivat -883 miljoonaan kruunuun viime vuoden 3 463 miljoonasta kruunusta lähinnä Turkcell-myyntiin liittyvän -3,488 miljoonaa kruunun arvonalentumisen vuoksi.

Samalla toisen kvartaalin osakekohtainen tulos jäi -0.50 kruunua miinukselle.

Toiminnan tehokkuus jo luupin alla

Yhtiön uusi toimitusjohtaja Allison Kirkbyn kertoo yhtiön liiketoiminnan Ruotsissa ja Baltiassa jatkuneen vahvana. Hän kertoo myös ilahtuneensa siitä, että toiminnot Suomessa ja Norjassa palasivat nousu-uralle.

Suomessa oikaistu liikevaihto nousi 4,3 prosenttia vuoden takaisesta.

Kirkby kuvailee yhtiön omistamien tv-kanavien, TV4 Ruotsissa ja MTV Suomessa, katsojalukujen jatkuneen vahvoina, vaikka TV ja media -liiketoiminnan oikaistu liikevaihto laski noin kolmanneksen.

Kirby aloitti Telian johdossa vajaat kolme kuukautta keskellä koronakriisiä ja kertoo avaavansa strategiansa painopisteitä tarkemmin loppu vuodesta.

Hän kuitenkin paljastaa, että välittömästi tullaan ainakin keskittymään asiakaskokemuksen parantamiseen, toiminnan tehokkuuden lisäämiseen ja liikevaihdon kasvattamiseen. 

– Tulemme soveltamaan tiukkaa lähestymistapaa pääoman allokoinnissa. Kaikki tämä luo vahvan perustan ja antaa puolestaan ​​meille mahdollisuuden maksaa houkuttelevaa osinkoa osakkeenomistajillemme. 

Telia Company Interim Report January–June 2020 (pdf)

Inderes toisti lisää-suosituksen

Inderesin analyytikko Joni Grönqvist arvioi aamukatsauksessaan yhtiön fokuksen parantuvan.

"Yhtiön johdolla on ei-strategisten omistusten divestointien myötä nyt parempi fokus strategian toteutukseen. Arvioimme yhtiön tehostamistoimien mahdollistavan yhtiölle selvän tuloskasvun lähivuosina ja potentiaalia on vielä ennusteita parempaan liikevaihdon kasvuun sekä kannattavuuteen. Nykyinen arvostus (2020e P/E 20) tarjoaa vielä lievää nousuvaraa ja lisäksi hyvä 6 %:n osinkotuotto antaa selkänojaa. "

Lisää aiheesta:

Telia leikkaa osinkoaan - mainosmyynti sakkaa

Tv-kanavia hamunnut Telia pudottaa näkymiään

Telia nappasi toimitusjohtajan TDC:stä – Allison Kirkby aloittaa ensi keväänä

 

Lisää aiheesta "Markkinat"