Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Allison Kirkby ehti johtaa TDC:tä vajaan vuoden. Aiemmin hän toimi ruotsalaisoperaattori Tele2:n toimitusjohtajana.

Telia nappasi toimitusjohtajan TDC:stä – Allison Kirkby aloittaa ensi keväänä

Teleyhtiön uusi toimitusjohtaja on britti, jolla on kokemusta pohjoismaisista yhtiöistä.

Telian uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Allison Kirkby. Vuonna 1967 syntynyt Kirkby siirtyy tehtävään tanskalaisoperaattori TDC:n toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan paikalta, johon hänet nimitettiin joulukuussa 2018. Kirkbyn on määrä aloittaa Teliassa ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Kirkbyllä on kirjanpidon tutkinto Glasgow Caledonian Universitystä. Hänellä on myös hyvin arvostettu CIMA-tutkinto.

- Kirkbyllä on kaikki ne ominaisuudet, jotka olivat vaatimusluettelossamme rekrytointiprosessin aikana. Hänellä on vankka kokemus sekä televiestinnästä että mediasta, voimakas halu toteuttaa muutoksia, visioiva lähestymistapa ja kykyä liiketoiminnan kasvattamiseen, Telian hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrling kommentoi nimitystä.

Ennen TDC:tä Kirkby työskenteli Britannian suurimman leipomoketjun Greggsin johtotehtävissä ja vuosina 2014-2018 ruotsalaisoperaattori Tele2:ssa ensin talous- ja sittemmin toimitusjohtajana. Hänellä on myös kokemusta mediasektorilta Foxin Shine Groupin talousjohtajan sekä Virgin median rahoitusjohtajan tehtävistä.

- Kirkby on urallaan osoittautunut vahvaksi, sitouttavaksi ja inspiroivaksi johtajaksi. Nämä kaikki ovat edellytyksenä, jotta Telian käynnissä olevat muutokset uusien liiketoimintamallien, uusien toimintatapojen ja teknologian nopean kehityksen suhteen saadaan toteutettua onnistuneesti. Kirkby tukee yhtiötä sen pyrkimyksessä olla johtava operaattori Pohjoismaissa ja Baltiassa, Ehrling kuvaili.

- On erittäin suuri kunnia tulla nimitetyksi Telian toimitusjohtajaksi. Ainutlaatuisten voimavarojensa, kokonsa ja johtavan asemansa vuoksi Telia voi toimia mallina koko telealalla ja tuoda digitalisoinnin edut esiin kaikille sidosryhmilleen, erityisesti asiakkailleen ja omistajilleen. Odotan innolla, että saan tutustua koko tiimiin, kun viemme yhtiötä yhdessä eteenpäin, tuleva toimitusjohtaja Allison Kirkby puolestaan totesi.

Telian tuleva hallituksen puheenjohtaja Lars-Johan Jarnheimer on ollut yhteydessä Kirkbyyn viikon aikana ja ilmoittanut hallitukselle, että hän tukee täysin hallituksen nimityspäätöstä.

Telian hallituksen mukaan toimitusjohtajakandidaatteja löytyi syksyn mittaan niin Pohjoismaista kuin kansainvälisestikin.

Christian Luiga jatkaa vt. toimitusjohtajana keväälle, kunnes Kirkby pääsee aloittamaan pestissään. Sen jälkeen Luiga palaa Telian talousjohtajaksi.

 

Katso Telian tiedotustilaisuus uudesta toimitusjohtajasta tästä (englanniksi)

Lisää aiheesta "Markkinat"