Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Telenorin osakekaupasta hyvä noste DNA:n kurssiin

Ostouutisen jälkeen hinta kallistui lähes kaksi euroa. DNA:n osakkeen hinta oli vielä maanantaina alamäessä, mutta kurssi pomppasi selvästi tiistaina Telenorin ostouutisen myötä. Myös osakkeen vaihto oli Helsingin pörssissä loppuviikon mittaan selvästi tavallista vilkkaampaa.

Norjalaisoperaattori Telenor kertoi tiistaina ostaneensa 54 prosenttia DNA:n osakekannasta 1,5 miljardilla eurolla. Myyjinä olivat suomalaisoperaattorin kaksi suurinta omistajaa eli sijoituskonserni Finda ja PHP Holdings eli entinen Päijät-Hämeen Puhelinosuuskunta.

DNA päätti maanantaina Helsingin pörssissä 19,46 euroon, mutta tiistain päätöskurssi 20,94 euroa oli jo linjassa Telenorin kahdelle pääomistajalle maksaman 20,90 euron osakekohtaisen hinnan kanssa.

 

Perjantaina DNA:n kurssi jatkoi edelleen nousuaan. Kaupankäynnin päättyessä noteeraus oli 21,44 euroa, mikä oli päivän ylin hinta ja siinä nousua 0,7 prosenttia edellispäivän päätöskurssiin nähden.

Viikossa kurssi nousi 8,7 prosenttia, mutta maanantain 19,46 euron päätöskurssiin verrattuna myyntiuutisesta oli tullut osakkeeseen hyvää 1,98 euroa eli suunnilleen kymmenen prosenttia.

Hinta liikkui siis 0,54 euroa eli 2,6 prosenttia Telenorin suurille omistajille maksaman osakekohtaisen hinnan yläpuolella. Norjalaisyhtiö tarjoaa muillekin samaa 20,90 euron hintaa, mutta markkinat vaikuttaisivat odottavan parempaa tarjousta lopuista osakkeista – mikäli Telenor haluaisi hankkia koko osakekannan haltuunsa. Se ei kuitenkaan ole pakollista, vaikka 50 prosentin rajan rikkonut omistuksen nousu laukaisikin ostotarjousvelvollisuuden.

Lisää aiheesta "Markkinat"