Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Tanskalaistytäryhtiön kauppa peruuntui – Nixu joutui laskemaan liikevaihdon ennustettaan

Kyberturvapalveluyhtiö leikkasi ennustettaan kuluvan vuoden myynnin kasvusta viisi prosenttiyksikköä.

Nixu odottaa koko vuoden liikevaihtonsa kasvavan kuluvana vuonna nyt 35 prosenttia viime vuodesta, kun aiemmin odotuksissa oli 40 prosentin kasvu.

Yhtiö laski ohjeistustaan, koska sen keväällä ostaman tanskalaisen tytäryhtiön, Ezenta A/S:n, yhdelle asiakkaalle ennakoitu jälleenmyyntikauppa ei toteudukaan. Nixun mukaan kauppa olisi toteutuessaan ollut ”erittäin merkittävä” liikevaihdollisesti, mutta sopimuksen koosta johtuen kauppojen marginaali oli pienehkö – eikä se siten heilauta arviota kuluvan vuoden tuloskehityksestä.

Nixu ennakoikin käyttökatteensa paranevan edelleen merkittävästi viime vuodesta.

Uusi ohjeistus kuuluukin: Nixu painottaa edelleen kasvun merkitystä ja jatkaa panostamista kasvuhankkeisiin. Yhtiö arvioi voimakkaan orgaanisen kasvun sekä toteutuneiden yritys- ja liiketoimintakauppojen johdosta liikevaihdon kasvavan noin 35 prosenttia edellisestä tilikaudesta. Koko vuoden käyttökatteen arvioidaan paranevan merkittävästi edellisestä tilikaudesta.

Ohjeistuksesta jäi myös pois aiemmin siihen sisältynyt arvio keskipitkän aikavälin tuloskehityksestä. Sen korvaa 28. elokuuta julkistetut vuosien 2020-2024 kasvutavoitteet. Niihin tämän vuoden liikevaihdon kasvuodotuksen lasku ei Nixun mukaan vaikuta.

Kurssi notkahti

Nixun kurssi on noussut kuluvan vuoden aikana vahvasti – tämän vuoden mittaan hyvää on kertynyt runsaat 40 prosenttia.

Tulosvaroitus kuitenkin sysäsi osakkeen tänään alamäkeen ja iltapäivällä Nixulla käytiin kauppaa 10,65 euron hintaan eli 4,1 prosenttia maanantain päätöstasoa halvemmalla.

Samaan aikaan Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli 0,3 prosentin miinuksilla.

 

Nixu sijoittajille.

Lisää aiheesta "Markkinat"