Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Tamturbo perui listautumisensa – Sulzer kumppaniksi

Teknologiayhtiö perui ylimerkityn listautumisantinsa strategiselta kumppanilta saadun sijoituksen vuoksi.

Tamperelainen paineilmakompressoreita kehittävän ja valmistava Tamturbo Oyj perui listautumisaikeensa. Yhtiö suunnitteli listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle kesäkuun loppuun mennessä.

Perjantaina yhtiö tiedotti kuitenkin saaneensa strategiselta teollisuuskumppaniltaan sijoituksen, jonka ehtona oli, että yhtiö ei listaa osakkeitaan.

Myöhemmin Tamturbo kertoi nestetekniikkayritys Sulzerin tehneen investoinnin, jolla se hankkii 25 prosenttia yhtiön Oyj:stä.  Sulzerin ja Tamturbon yhteistyö alkoi vuonna 2018 myynti- ja toimitussopimuksella.

Näin ollen yhtiö on päätti peruuttaa listautumisantinsa ja suunnitelmansa osakkeidensa listaamisen Nasdaq Helsingin First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

– Haluan kiittää kaikkia sijoittajia jotka osoittivat luottamuksensa ja kiinnostuksensa Tamturbon Listautumisantia kohtaan ja samalla pahoitella mahdollisesta Listautumisannin prosessin aiheuttamasta vaivasta, toimitusjohtaja Timo Pulkki toteaa yhtiön tiedotteessa.

– Vaikka listautumisanti ylimerkittiin noin kahden tuhannen merkitsijän toimesta, uskomme, että tämän teollisuuskumppanin sijoitus on tällä hetkellä strategisesti parempi ratkaisu yhtiön tulevaisuuden kannalta, tiedotteessa kerrotaan.

Kaikki listautumisannin merkinnät on peruutettu ja sijoittajien maksama merkintähinta palautetaan sijoittajien pankkitileille. Maksu palautetaan arviolta viiden paikallisen pankkipäivän kuluessa merkinnän perumisesta. Mikäli sijoittajan pankkitili on eri rahalaitoksessa kuin merkintäpaikka, palautettavat varat maksetaan sijoittajan suomalaiselle pankkitilille rahalaitosten välisen maksuliikenteen aikataulun mukaisesti arviolta viimeistään kaksi  pankkipäivää myöhemmin. Palautettaville varoille ei makseta korkoa.

Tamturbo lyhyesti

Tamturbo on suomalainen teollinen cleantech-alan kasvuyhtiö, joka mahdollistaa puhtaamman ja energiatehokkaamman teollisuustuotannon uuden sukupolven TouchFree™ -kompressoriteknologialla ja asiakkaille lisäarvoa tuottavilla palvelumalleilla. Paineilmakompressoreita kehittävän ja valmistavan Tamturbon ympäristöystävällinen kompressoriratkaisu on täysin öljytön, energiatehokas, pitkäikäinen sekä asiakkaalle elinkaarikustannuksiltaan perinteistä teknologiaa edullisempi vaihtoehto. Ratkaisu on mahdollista ottaa käyttöön Air-as-a-Service -palveluna, jolloin asiakas maksaa vain käyttämästään paineilmasta. 

Lisää aiheesta "Markkinat"