Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Talouden tulkit: Taloudessa tapahtuu paljon, mutta mikä kiinnostaa eniten juuri nyt?

Viisaan Rahan suosittu Talouden tulkit -sarja palaa tauolta! Perjantaisin ilmestyvässä juttusarjassa talouden ja sijoittamisen asiantuntijat ruotivat talouden ajankohtaisia ilmiöitä ja kertovat omista sijoituskokemuksistaan.

Taloudessa on tapahtunut viime vuosien aikana suuria muutoksia, eikä tahti tunnu hiipuvan. Talouden tulkit kertovat, mitkä talouden ilmiöt kiehtovat heitä tällä hetkellä eniten:

 

”Olen ollut pitkään kiinnostunut sijoittamisen psykologiasta ja siitä, voivatko markkinatoimijoiden erilaiset sijoitusaikajänteet aiheuttaa hyötymisen mahdollisuuksia.”

Karo Hämäläinen, Sijoituskirjailija

 

”Korkonäkymä kiinnostaa nyt eniten. Milloin siis Euroopan ja Yhdysvaltain keskuspankit lopettavat ohjauskorkojen nostot, koska sillä on laaja-alaiset heijastusvaikutukset.”

Mariia Somerla, Johtava asiantuntija, Finanssiala ry

 

”Lyhyellä tähtäimellä seuraan nyt tarkkaan inflaatiota niin Suomessa kuin maailmalla. Väittäisin jopa, että se on lähikuukausien aikana eniten sijoitusmarkkinoita ohjaava tekijä, koska se vaikuttaa suoraan keskuspankkien korkopäätöksiin. Inflaatio vaikuttaa myös suoraan ihmisten ostovoimaan, joten sillä on merkitystä myös ihan tavallisten ihmisten jokapäiväisessä arjessa.

Pidemmällä tähtäimellä seuraan mielenkiinnolla vihreän siirtymän ja laajemminkin eri vastuullisuustrendien kehitystä ja miten ne vaikuttavat talouteen. Ne tarjoavat niin uhkia kuin mahdollisuuksia. Itselleni kokonaisvaikutus on ainakin toistaiseksi vielä hämärän peitossa. Suomen talous on pitkään kärsinyt vaisusta kasvusta. Uskon, että jos pelaamme korttimme hyvin, vihreä siirtymä voi tuoda tulevaisuudessa kasvuajureita Suomen talouteen. Toisaalta teeman ympärillä on myös paljon hypeä, joten sijoittajien kannattaa olla valppaana.”

Henna Mikkonen, Pääekonomisti, Säästöpankki

 

”Kiinnostavaa on yritysten pärjääminen uudessa korkoympäristössä. Nopeasti noussut noin viiden prosentin korko heijastuu niin yritysten rahoituskuluihin kuin asiakkaiden investointipäätöksiin esimerkiksi asunnon hankinnassa.”

Henri Elo, Sijoituskirjailija ja SalkunRakentaja-bloggaaja

Lisää aiheesta "Markkinat"