Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Norjalainen Orkla ostaa Kotipizzan ja vetää yhtiön pois Helsingin pörssistä. Pizzaketjuun kuuluu noin 260 ravintolaa.

Taas yksi yhtiö poistuu Helsingin pörssistä

Kotipizzan taival jäi pörssissä lyhyeksi.

Norjalainen elintarvikejätti Orkla on saanut haltuunsa 9/10 pizzaketju Kotipizzan osakkeista, joten lopuista osakkeista käynnistetään osakeyhtiölain mukainen lunastusmenettely.

Kotipizza ilmoittikin tänään hakevansa Helsingin pörssiltä julkisen kaupankäynnin lopettamista sekä osakkeiden poistamista pörssilistalta sen jälkeen, kun Orkla on saanut haltuunsa loputkin osakkeet vähemmistöomistajilta välimiesmenettelyssä.

Orkla teki julkisen ostotarjouksen Kotipizzasta viime marraskuussa. Norjalaisyhtiö maksaa pizzaketjun osakkeesta 23 euroa käteisellä. Tänään vaatimattomassa pörssikaupassa Kotipizzan noteeraus oli 22,90 euroa.

Kotipizza listautui Helsingin pörssiin vuonna 2015. Siten kuitenkin vuonna 1987 perustetun yhtiön pörssitaival jäi lyhyeksi.

Kotipizza-ketjuun kuuluu noin 260 ravintolaa, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki toimivat itsenäisinä yrityksinä franchising-periaatteella. Franchising-yrittäjiä ketjulla on lähes 300. Kotipizza on Suomen ja koko Pohjoismaiden suurin pizzaketju ja yksi Suomen tunnetuimmista ravintolabrändeistä.

Oslon pörssissä noteerattu Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja ja jo vuonna 1654 kaivosyhtiöksi perustettu perinteikäs yritys on yksi Norjan suurimpia.

Perjantaina iltapäivällä Orklan kurssi oli Oslossa 76,84 kruunussa eli 7,84 eurossa. Plussaa oli kertynyt 0,6 prosenttia torstain päätöstasoon verrattuna.

Lisää aiheesta "Markkinat"