Lehti suomalaiselle sijoittajalle

TOP 10-osakkeet parhaiden salkunhoitajien salkuista

Sijoittaja.fi selvitti parhaat suomalaisiin osakkeisiin sijoittavat osakerahastot. Vertailussa on 31 osakerahastoa, joilta löytyy vähintään viiden vuoden tuottohistoria.

Sijoittaja.fi tekemän selvityksen perusteella parhaat rahastot ovat: SEB Finland Small Cap, Taaleri Mikro Markka, Evli Suomi Pienyhtiöt, Säästöpankki Pienyhtiöt ja Seligson & Co Phoebus. Kaikki kärkirahastot ovat aktiivisia rahastoja ja kaikki neljä kärkirahastoa sijoittavat pienyhtiöihin.

Sijoittaja.fi tutki parhaiden rahastojen omistukset, ja tutki, mitkä osakkeet ovat suurimmassa painossa rahastoissa. Millaisilla osakepoiminnoilla huippurahastot ovat päässeet vertailun kärkisijoille?

Viiden parhaimman rahaston salkun sisältö ja osakkeet järjestyksessä suosion mukaan:

Kojamo (SEBin ja Evlin pienyhtiörahastojen suosikki)
Valmet
Qt Group (Säästöpankki Pienyhtiöt -rahaston suosikki)
Terveystalo
Revenio Group
Olvi
Harvia
Remedy Entertainment (Taaleri Mikro Markan suosikki)
Air Liquide SA (Seligson & Co Phoebus -rahaston suosikki. Huom! Osake on ranskalainen)
Asiakastieto Group

Edellisen vertailun jälkeen Kojamo on kohonnut kakkossijalta ykköseksi. Kojamo on myös yksi suosituimmista osakkeista peräti kolmessa TOP 5 -rahastoista. Kojamo on SEB Finland Small Cap -rahaston ykkössijoitus peräti 9,6 prosentin painolla. Myös Evli Suomi Pienyhtiöt -rahastolla on vahva luotto Kojamoon. Mielenkiintoista tässä on se, että Kojamo ei ole pienyhtiö, vaan suuryhtiö. Yhtiön markkina-arvo on 4,1 miljardia euroa.

Rahastovertailun tuottoisin rahasto Taalerin Mikro Markka veikkaa voimakkaasti Remedy Entertainmentin puolesta. Säästöpankki Pienyhtiöt puolestaan on lisännyt voimakkaasti Qt Groupin painoa salkussaan. Uusia suosikkiosakkeita pienyhtiörahastojen TOP 10:ssä ovat Valmet, Qt Group, Olvi ja Remedy Entertainment.

Alkuperäinen artikkeli ja laaja rahastovertailu on luettavissa Sijoittaja.fi -sivustolla. (maksullinen palvelu)

Jäsenetu Osakeliiton jäsenille!

Sijoittaja.fi tarjoaa 25% alennuksen vuosijäsenyyden oston yhteydessä Osakeliiton jäsenille. Lunasta jäsenetusi valitsemalla vuosijäsenyys ja syöttämällä kuponkikoodin oskl2020. Siirry lunastamaan jäsenetusi.

 

Etko ole vielä jäsen?

Osakesäästäjien jäsenenä saat muiden rahanarvoisten etujen lisäksi sijoittajan tuhdin lukupaketin Viisas Raha aikakauslehden.

Liity nyt

 

Lisää aiheesta "Markkinat"