Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Suurtilauksen mahdollisuus Venäjältä kiidättää Outoteciä

Teknologiayhtiö neuvottelee venäläisen kuparikaivosyhtiö Baikal Mining Companyn kanssa huomattavasta toimitussopimuksesta.

Outotecin noteeraus keskeytettiin iltapäivällä Helsingin pörssissä yhtiön pyynnöstä noin tunniksi. Paussin syyksi osoittautui ilmoitus, jossa yhtiö tarkensi markkinoilla liikkuneita tietoja huomattavan suuren kaupan solmimisesta.

- Markkinoille on tänään klo 12 tullut tieto Baikal Mining Companyltä, että olemme sopineet heidän kanssaan 250 miljoonan euron tilauksesta. Outotecin näkökulmasta on tänään allekirjoitettu vasta yhteistyösopimus Pietarin talousfoorumin yhteydessä. Yhtiöt neuvottelevat 250 miljoonan euron toimitussopimuksesta parhaillaan, Outotecin tiedotteessa todetaan.

Baikal Mining Company on venäläinen kuparikaivosyhtiö, joka kehittää kaivostoimintaa Baikal-järven itäpuoleisella alueella. Udokania pidetään yhtenä maailman rikkaimmista vielä käyttämättömistä varannoista ja siellä arvioidaan olevan noin 27 miljoonan tonnin kuparivarat. Niitä ei ole tähän saakka hyödynnetty muun muassa malmin hankaluuden ja sopivan teknologian puutteen vuoksi.

Baikal Mining kuitenkin käynnisti Udokanissa viime syksynä kaivoksen rakennustyöt, ensimmäiset 70 vuoteen.

 

Pörssipäivän tähti

Outotecin tilauskanta oli viime vuoden lopussa 1,25 miljardia euroa. Tammi-maaliskuussa yhtiö keräsi tilauksia 336,1 miljoonan euron arvosta, mikä oli saman verran kuin vuotta aiemmin. Niihin lukeutui muun muassa 80 miljoonan euron rikkihappotehdastilaus Marokosta, joka oli yhtiölle suurin kahteen vuoteen.

Vaikka Outotec toppuuttelikin innostusta mahdollisesta jättitilauksesta, se ei lannistanut sijoittajia. Kello 16 kurssi oli loikannut 10,2 prosenttia 3,76 euroon eli lähelle kuukauden huippujaan. Outotec oli tässä vaiheessa pörssipäivän kovin nousija.

-Annamme markkinoille asiasta lisää tietoa, kun meillä sitä on, ja tiedotamme oman tiedonantopolitiikkamme mukaisesti, yhtiö muistutti tiedotteessaan.

Lisää aiheesta "Markkinat"