Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Tilastokeskuksen keräämistä ennakkotiedoista selviää, että suomalaisten suurten yhtiöiden kausitasoitettu liikevaihto kasvoi selvästi huhtikuussa.

Suurten yhtiöiden liikevaihto kasvussa huhtikuussa

Suurten suomalaisyritysten liikevaihto kasvoi huhtikuussa rivakimmin sitten viime elokuun, selviää Tilastokeskuksen liikevaihtoennakkotiedoista.

Kausitasoitettuna suurten yritysten liikevaihto kasvoi 0,7 prosenttia maaliskuusta, jolloin kasvu oli 0,3 prosenttia. Helmikuussa liikevaihto oli kasvanut 0,4 prosenttia kuukausitasolla.

Viime vuoden huhtikuuhun verrattuna liikevaihto oli nyt kasvanut 7,2 prosenttia ilman kausitasoitusta. Se oli suurin nykäys sitten viime vuoden lokakuun.

Tammi-maaliskuussa isot yritykset olivat kasvattaneet liikevaihtoaan 3,7 prosenttia viime vuoden vastaavalta jaksolta.

Tilastokeskuksen suurten yritysten liikevaihtoennakko kuvaa toimialojensa merkittävimpien yritysten liikevaihdon kehitystä noin kuukauden viiveellä tilastointikuukauden päättymisestä. Ennakon laskennassa käytettävän aineiston muodostavat myyntitiedustelun noin 2 000 teollisuuden, rakentamisen, kaupan ja muiden palvelualojen yritystä. Liikevaihto ei sisällä arvonlisäveroa ja vastaa pääsääntöisesti kirjanpitolain mukaista liikevaihtotietoa. Tilastossa mukana olevien rakennusyritysten osalta liikevaihto käsittää kotimaan myynnin. Sen ulkopuolelle jäävät alkutuotantoa sekä pankki- ja vakuutustoimintaa harjoittavat yritykset.

Tilaston kuvaamat yritykset muodostavat noin 70 prosenttia kaikkien Suomessa toimivien yritysten liikevaihdosta, vastaavat yli puolesta tehdyistä investoinneista ja työllistävät reilut 40 prosenttia kaikkien yritysten henkilöstöstä.

Lisää aiheesta "Markkinat"